Alman Dışişleri Bakanından vatandaşlarına Türkiye uyarısı: Keyfi gözaltılar olabilir

Alman Dışişleri Bakanından vatandaşlarına Türkiye uyarısı: Keyfi gözaltılar olabilir
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye tatile giden vatandaşlarını 'keyfi tutuklamalar' olabilme ihtimaline karşı uyardı. Alman Dışişleri Bakanı Gabriel de henüz resmi bir uyarı yapmadıklarını, tehlikelere karşı sadece bilgilendirdiklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye tatile giden vatandaşlarını 'keyfi tutuklamalar' olabilme ihtimaline karşı uyardı. Alman Dışişleri Bakanı Gabriel de henüz resmi bir uyarı yapmadıklarını, tehlikelere karşı sadece bilgilendirdiklerini söylese de Türk turizmini baltalamaya devam ediyor.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Almanya Dışişleri Bakanlığı, internet sayfasındaki Türkiye ile seyahat uyarısını güncelledi. Türkiye'yi ziyaret edecek olan Alman vatandaşlarını keyfi gözaltı ve tutuklama ihtimaline karşı uyaran bakanlık, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra çok sayıda Alman vatandaşının gözaltına alındığını hatırlattı.

Gözaltıların tatil bölgelerinde de olabileceğine işaret eden bakanlık, bu tür uygulamalardan özellikle Türkiye'de özel veya kişisel bağı olan Alman vatandaşlarının, ayrıca Alman ve Türk vatandaşlığı olan kişilerin etkilenebileceğine işaret etti. Bakanlık, Türkiye'nin devletler hukuku çerçevesinde öngörüldüğü gibi tutuklu Alman vatandaşları ile Türkiye'deki Almanya temsilcilerinin görüşebilmesini de geciktirdiğini kaydetti.

Etiketler :