Alevi sporcuya ayrımcılık yapmıştı: Hakkında soruşturma başlatıldı

Alevi sporcuya ayrımcılık yapmıştı: Hakkında soruşturma başlatıldı
Avrupa Şampiyonu olan Wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Wushu Federasyonu başkanı Abdurahman Akyüz’ün sporculara mezheplerine göre ayrımcılık yaptığı ifade etmişti.
halktvcomtr Haber Merkezi

Avrupa Şampiyonu olan Wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Wushu Federasyonu’nda yaşanan skandal uygulamaları anlatmıştı.

CHP milletvekilleri Turan Aydoğan ve Murat Bakan ile HDP milletvekilleri Alican Önlü ve Ali Kenanoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması için sporcu Sadık Pehlivan ile ilgili Meclis Başkanlığı’na ayrı ayrı önergeler verdiler.

Bakan Kasapoğlu'nun önergeye cevap verdi. Kasaoğlu, "Soru önergesine esas hususlarla ilgili olarak 19 Mart 2020 tarihinde bakanlığımız Rehberlik ve Denetim Başkanlığı tarafından inceleme/ soruşturma başlatılmıştır." ifadesini kullandı.

Karara ilişkin Halk TV'ye konuşan Sadık Pehlivan şöyle dedi;

Bakanlığın soruşturma açtığını bizde arkadaşlarımızla yeni öğrendik bu konuda gerek bakanımıza gerekse bu konuyla alakadar olan devlet yetkililerine ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz. Olayın adli süreci avukatlarımız aracılığıyla savcılığa sunularak başlamıştır. Bu davanın sonucunda kazanacak sadece biz değil Türk sporu olacaktır. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz.

Etiketler :