AKP Milletvekili Yakup Taş depremde çöken binada hayatını kaybetti

AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, enkaz altında hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen, ancak Osmaniye, Hatay, Antep, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Urfa'da da yıkıma ve yüzlerce can kaybına yol açan deprem sonrası AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın enkaz altında kaldığı bilgisine ulaşılmıştı. Taş'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ailesinin de cansız bedenlerine ulaşıldı

AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi, dün Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki depremde Adıyaman'da enkaz altında kaldı. 2 gündür süren arama kurtarma çalışmaları sonrası Milletvekili Yakup Taş ile ailesinden eşi, kardeşleri ve torunlarının da aralarında bulunduğu 20 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, bugün öğleden sonra partisinin Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesinin cansız bedenine ulaştıklarını belirterek, "Acımız çok büyük. Yakup Taş milletvekilimiz ile birlikte ailesinden 21 kişi hayatını kaybetti. Benim de ailemden kuzenlerimi kaybettik. Çok üzgünüz" dedi.

Şentop'tan taziye mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Deprem felaketinde enkaz altında kalan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş'ın hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrendim. Merhum vekilimize ve deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

OHAL ilan edildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 7.7 ve ardından meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin etkilediği 10 ilde (Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay) olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyuran Erdoğan, “7 Mayıs’a kadar sürecek olağanüstü hal ilan ediyoruz” dedi.

Yakup Taş'ın özgeçmişi

Taş, 2002,2 007 ve 2011 Genel seçimlerinde AKP Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı. 01 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti Adıyaman 5. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı, 2018'de milletvekili seçildi. Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra Adıyaman'da zirai ve ticari alanda faaliyet gösteren şirketlerin girişimciliği, kuruculuğu ve yöneticiliği, Adıyaman Spor Kulübü yöneticiliği ile 2002 yılından 2011 yılına kadar Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüttü. Taş, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Etiketler :