'AKP 2022 Türkiyesi: Sağlıkta devrim değil, sağlıkta çöküş'

'AKP 2022 Türkiyesi: Sağlıkta devrim değil, sağlıkta çöküş'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ilaç yokluğuna dikkat çekerek, “Suçlu, sağlık sistemini işleyemez hale getirenlerdir. Çocuklar için burun spreyi hiçbir eczanede yoksa, öksürük şurubu ve boğaz gargarası bulunamıyorsa suç, ‘sağlıkta devrim’ yalanına sığınıp sağlıkta çöküşün tablosunu halkımızdan saklayanlardadır” dedi.

İlaç krizi devam ediyor. CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç kuruna şubatta yapılması gereken artışın aralıkta yapılması ve az bulunan ilaçların ihracatının yasaklanması adımlarının krizin üstünden gelmediğine dikkat çekti. Akkuş İlgezdi, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımlayarak, "Sağlığı erişilebilir olmaktan çıkaran AKP’nin 2022 Türkiye’sini getirdiği hal budur" diye konuştu.

Tek bir reçetede yazan ilaçları aynı eczanede bulmanın neredeyse imkansız olduğunu kaydeden CHP'li Akkuş İlgezdi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bir ülke düşünün ki halkı muayene randevusu bulamıyorken yönetenleri, ‘Sağlıkta çağ atladık’ diyor. Şanslıysak kilometrelerce gidip doktoru görebiliyoruz. ‘Görmek’ diyoruz, çünkü bir hekimin hastasıyla ilgilenebilmek için sadece 5 dakika zamanı var. Derdimizi anlattık, doktor tetkik yaptı, ilaç yazdı. İş orada bitmiyor, ilaç bulmak için eczane maratonu başlıyor. Tek bir reçetede yazan ilaçları aynı eczanede bulmak neredeyse artık imkansız hale geldi. İlaçların aynı eczaneden temin edilememesi halinde ise vatandaş, bulamadığı ilaçları diğer eczanelerden bulsa dahi ücretli almak durumunda kalıyor.

'Sağlık erişilebilir olmaktan çıktı'

Gamze Akkuş İlgezdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonomik krizi fazlasıyla hissettiğimiz şu günlerde bu durum, vatandaşımız için oldukça lüks. İlaç fiyatlarının altından kalkamayan vatandaşlarımız, eczane eczane dolaşıp bütün ilaçları tek bir eczaneden temin edebileceği bir maratona çıkmış oluyor. Özellikle çocuklar için kullanılan şurup antibiyotikler, ateş düşürücü ve ağrı kesicilere erişimde büyük sorun yaşanıyor. Sağlığı erişilebilir olmaktan çıkaran AKP’nin 2022 Türkiye’sini getirdiği hal budur."

Kaynak:ANKA

Etiketler :