ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Türkiye’de

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Türkiye’de
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ortadoğu ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek üzere Ankara'ya geldi. Ankara'dan gelen son dakika haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın görüşmesi başladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson son dakika haberlerine göre Ankara’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek için geldi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara ziyareti öncesi Ürdün'de Türkiye hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Tillerson, Ankara temaslarında Türkiye'ye karşı tehditlerin azaltılarak iş birliği yapılması yönünde görüşmeler yapmayı umut ettiğini dile getirmişti. ABD ile Türkiye’nin başta Afrin operasyonu olmak üzere bölgesel konuların ele alınması bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson son dakika haberlerine göre Ankara’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek için geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Ankara ziyareti öncesi Ürdün'de Türkiye hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Tillerson, Ankara temaslarında Türkiye'ye karşı tehditlerin azaltılarak iş birliği yapılması yönünde görüşmeler yapmayı umut ettiğini dile getirmişti. ABD ile Türkiye’nin başta Afrin operasyonu olmak üzere bölgesel konuların ele alınması bekleniyor.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI TILLERSON’UN KORUMALARI KUŞ UÇURTMADI

Akşam saatlerinde Ankara’ya gelen Tillerson, bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Tillerson’ın Ankra’ya gelişi nedeniyle Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bakan Tillerson’un korumaları, havaalanında basın mensuplarının kameraları ve çantaları ile buradaki ambulansları köpekler ile aradı. Bu arada bazı basın mensupları Türkiye’de Amerikan polisleri tarafından arandıkları için bu duruma tepki gösterdi.

Etiketler :