Gece yarısı apar topar hastaneye götürdüler! Aile, 'zorla müdahale'den endişeli...

Gece yarısı apar topar hastaneye götürdüler! Aile, 'zorla müdahale'den endişeli...
Açlık grevindeki tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen hastaneye götürüldü, ailesi 'zorla müdahaleden' endişe duyuyor.

Açlık grevindeki eğitimcilerden Nuriye Gülmen, ailesinin tanıklığına göre; gece yarısı zor kullanarak hastaneye götürüldü. Hastane kapısında jandarmaların beklediği Gülmen'in sağlık durumu merak konusu.

Numune Hastanesi'ne kaldırılmadan önce tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'ne bağlı Kampüs hastanesinde gözetim altında tutulan Nuriye Gülmen'in ailesi, Numune Hastanesi'nde kendisine zorla müdahale edilmesinden ve bu müdahale sonucu hayatını kaybetmesinden ya da sakat kalmasından endişe ettiklerini söylüyor.

BBC Türkçe'den Selin Girit'in haberine göre; Gülmen'in ailesi, kendilerine Numune Hastanesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise bir müdahalenin henüz söz konusu olmadığının aktarıldığını belirtiyor.

Nuriye Gülmen hastaneye kaldırıldığı sırada yanında refakatçi olarak bulunan kardeşi Beyza, "Doktorları biz çağırmadık. Ablamın bilinç kaybı gibi bir şeyi yoktu," diyor.

"KİTAP OKUYORDUK"

BBC Türkçe'ye konuşan Beyza Gülmen, "Biz kitap okuyorduk. Ama Numune Hastanesi'nden gelen doktorlar son günlerde ablama 'İyi görünmüyorsunuz' diyorlardı. O yüzden biraz endişeliydik, tetikteydik," ifadelerini kullanıyor.'

Beyza Gülmen sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Dışarıda bir ses duyduk. Ablam 'Bir bak bakalım ne oluyor dışarıda,' dedi. Baktık sedyeyle cezaevi müdürü, doktorlar gelmiş Numune Hastanesi'nden. Yanlarında en az 15 kadın gardiyan da vardı.

"Ablama, 'Sizi yoğun bakıma almak istiyoruz, iyi görünmüyorsunuz' dediler. Ablam da, 'Talebim yok nasıl götürürsünüz?' diye karşı çıktı. Doktor onun üzerine 'Şu an müdahale olmayacak, sakin olun,' gibi bir şeyler söyledi.

"Beni zorla başka bir odaya götürdüler. Ablamın nasıl gittiğini göremedim. Seslerimizden Semih Abi (Özakça) ve annesi de bizi duydu. Kapıları yumrukladılar.