Sony'de beş yıl sonra oyuncu değişikliği

Sony'de beş yıl sonra oyuncu değişikliği
Türkiye'den çıkıyor mu çıkmıyor mu tartışmalarıyla gündemde olan Japon elektronik devi Sony'de, Grup Başkanı Yoşida Keniçiro'nun görevinden ayrılacağı bildirildi.

Elektronik devi Sony şu günlerde Türkiye'deki faaliyetlerini durdurup durdurmayacağıyla gündemde. Sony'nin Türkiye'den çıkma kararı aldığı çok konuşulmuş, Sony'den bir açıklama gelmişti. Sony Türkiye yetkilileri, "Kısmi bir optimizasyon var. Sony Türkiye'den tamamen çıkmıyor" açıklamasında bulunmuştu.

Sony'den yeni bir haber geldi. Japon şirketten yapılan açıklamaya göre Sony Başkanı 63 yaşındaki Yoşida Keniçiro görevini bırakacak.

totoki.jpg
Totoki Hiroki 58 yaşında.

Sony Başkanlığına, yeni mali yılın başlayacağı 1 Nisan itibarıyla Sony Baş Finans Direktörü (CFO) 58 yaşındaki Totoki Hiroki getirilecek. Totoki, aynı zamanda CFO görevini de sürdürecek.

Söz konusu başkan değişikliği Japon firmada son 5 yıldır ilk kez yaşanacak.

Yeni atama kararıyla Sony'nin, halihazırdaki elektronik, oyun ve film sektörlerinin yanı sıra elektrikli araç sektöründe büyümeyi hedefleyeceği kaydedildi.

Sony, Eylül 2022'de Honda Motor ile yeni bir firma kurmuştu.
Sony'nin sensör ve eğlence, Honda'nın otomobil üretimindeki tecrübesiyle imal edilecek yeni nesil elektrikli aracın 2026 yılında piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Kaynak:AA

Etiketler :