Memur-Sen'den İlk Açıklama: Refah Payı Alamadık

Memur-Sen'den İlk Açıklama: Refah Payı Alamadık
Memur ve memur emeklisinin zam oranları belli oldu. 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025'teki maaş artışlarının belirlendiği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sona erdi. Memur-Sen'den zam oranı ile ilgili ilk açıklama da geldi.

2 YILLIK ZAM ORANI BELLİ OLDU

2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

MEMUR-SEN'DEN İLK DEĞERLENDİRME: REFAH PAYI ALAMADIK

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 7. Dönem Toplu Sözleşme nihai kararına ilişkin ilk değerlendirme geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın memur zammının belli olmasının ardından yaptığı ilk değerlendirmeyi Bloomberg canlı yayınında yaptı.

Yalçın’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
“Toplu Sözleşme görüşmelerinde oransal zamda uzlaşamadık. Bunun üzerine hakeme başvurduk. Hakem Kurulu Kamu işvereninin rakamlarını oylayıp geçirdi. Bizim Toplu Sözleşme sistematiğimiz içinde Hakem Heyeti Kurulu zaten farklı bir beklentiyi doğurmuyor. Yüzde 10’luk ve yüzde 15’lik rakam önümüze getirildi. Biz 2024 yılı içerisinde Merkez Bankası enflasyon hedefinin 33 olduğu yerde bu rakamın altındaki rakamları konuşmanın çok sağlıklı olmayacağını, bunun üzerindeki rakamları konuşmamız gerektiğini ve mutlaka refah payı içeren bir rakamla bu masadan kalkmak istediğimizi ifade etmiştik. Ama neticede bu konuda uzlaşma sağlayamadık.

UZLAŞTIĞIMIZ KONULARDA MÜZAKERE SÜRECİNE GİRİLMEMESİ DEĞERLİ

Masada oransal bir artışta uzlaşı sağlayamasak da birçok başlığı tartışmış ve konuşmuştuk. Hakem Heyeti’nin uzlaştığımız konularda yeniden müzakere sürecine girmemesini olumlu karşılıyorum. Bu işin geleneği açısından çok kıymetli. Hakem sürecinde bazı hususlar konusunda rötuşlar yapılmış durumda.”

Etiketler :