İktidarın teselli ikramiyesine bir tepki de ondan geldi: 'Fıkra! Pardon müjde buymuş'.. Kimlerin ikramiye alamayacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL verileceğini açıkladı. SGK uzmanı Özgür Erdursun, Erdoğan'ın açıklaması için "Çalışmayan emeklilere Kasım ayında tek seferlik 5.000 TL verilecekmiş, fıkra! Pardon müjde buymuş" dedi, kimlerin yararlanamayacağını açıkladı.

SGK uzmanı Özgür Erdursun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası emeklilere 'müjde' diye açıkladığı bir defaya mahsus verilecek 5 bin TL'lik ödemenin detaylarını anlattı.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini, 'gerekli talimatları' verdiğini hatırlatarak, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla
emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak" dedi. Ancak bu teselli ikramiyesinden çalışan emekliler faydalanamayacak.

"PARDON MÜJDE BUYMUŞ"

Sosyal medya hesabından 5 bin TL'lik ikramiyeye tepki gösteren Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, "Çalışmayan emeklilere Kasım ayında tek seferlik 5.000 TL verilecekmiş, fıkra! Pardon müjde buymuş" dedi.

8-001.jpgErdursun, ödemeden kimlerin yararlanamayacağını ise şöyle sıraladı:
"Esnaf emeklileri, şirket ortağı emeklileri, SGDP ile çalışan emekliler 5.000 TL'den faydalanamayacak. Sadece çalışmayan emekliler bu haktan faydalanacak."

Erdursun, "Dul ve yetimler hisseleri oranında 1.250 TL, 2.500 TL, 3.750 TL olarak bu haktan yararlanacaklar… Sigortasız kayıt dışı çalışan emekliler ise bu haktan yararlanarak 5.000 TL’yi Kasım’da
alacak" dedi.

Öte yandan hali hazırda 7 bin 500 lira olarak ödenen taban emekli aylığı, kök maaşlara getirilen zammın ardından yine 7 bin 500 lira seviyesinde kalırken, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında günden güne eriyen emekli maaşları ile geçinmek imkansız hale gelmiş durumda.

Etiketler :