Finans Dünyasını Hareketlendiren Hamle: Dev Banka El Değiştiriyor

Finans Dünyasını Hareketlendiren Hamle: Dev Banka El Değiştiriyor
İş insanı Halis Toprak’ın temelini attığı Bank Pozitif el değiştiriyor. 337 milyon lira sermayeli elektronik ödeme şirketi Pay Fix, bankanın yeni sahibi oluyor. Rekabet Kurumu’nun da onay vermesi ile hisse devir işlemi yapılacak.

Bankacılık dünyasını hareketlendirme gelişmenin gerisinde, Rekabet Kurumu’na yapılan bir başvuru yapıldı. Başvuruya göre, Bank Pozitif Kredi ve Kalkınma Bankası AŞ ile C Bilişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ’nin tek sahibi Pay Fix Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ şirketi oluyor.

HALİS TOPRAK KURDU

Rekabet Kurumu’nun devre onay vermesi ile birlikte hisse devir işlemleri yapılacak.

Şimdilerde Bank Pozitif adı ile faaliyet gösteren banka 1999 yılında merhum iş insanı Halis Toprak tarafından kuruldu. Anılan bankaya 2002’de TMSF el koydu.

TMSF’DEN ALMIŞTI

TMSF’nin satışa çıkardığı bankayı Cıngıllıoğlu Ailesi satın aldı. Ancak bir süre sonra banka yine el değiştirdi. Bu kez bankanın yeni sahibi İsrailli Bank Hapoalim oldu. Bankanın yeni adı ise Bank Pozitif oldu.

PAY FİX 3 YIL ÖNCE KURULDU

Bu arada, dev bankayı bünyesine katmaya hazırlanan 5 milyon 500 bin TL sermayeli elektronik ödeme şirketi Pay Fix ise Haziran 2019’da kuruldu. Şirketin yüzde 100 sermayesi Hamza Kork’a ait görünüyor.

Kaynak:halktv.com.tr Ekonomi Servisi

Etiketler :