Borsa’da İlk Seansa Bankalar Zirveye Koştu

Borsa’da İlk Seansa Bankalar Zirveye Koştu
Borsa İstanbul’da bankacılık endeksi hızlı yükselişin etkisiyle 5 bin puan sınırına geldi. Bist banka endeksi yüzde 8 artış kaydetti.

Seçim sonrası ikinci işlem gününde borsada etkili olan iyimser hava bankacılık endeksine yansıdı. Yeni dönemde bankalara yönelik regülasyonların gevşeyeceği yönündeki beklentilerin etkisiyle bankacılık endeksinde günlük yükseliş yüzde 9'un üzerine çıktı. Banka hisselerinde görülen hızlı yükseliş Akbank’ta yüzde 9, Garanti’de yüzde 8,83, Şekerbank’ta ise yüzde 7’nin üzerinde oldu. Kamu bankaları tarafında ise Vakıfbank yüzde 6,89, Halkbank ise 6’nın üzerinde yükseldi.

En çok değerlenenler özel bankalar oldu

Bist 100’de bankaların çoğu yüzde 8-9 bandında yükseliş kaydetti. En çok değer kazanan bankalar yüzde 9 civarında yaşadıkları yükselişle Yapı Kredi, Akbank ve Garanti oldu.

İş bankası ve Vakıfbank yüzde 7-8 civarında değer kazanırken Şekerbank ve Halkbank da bu seviyelere yakın primli seyrediyorlar.

En çok kazandıran hisseler listesinde de Garanti, Yapı Kredi, Akbank, TSKB, İş Bankası, Şekerbank ve Vakıfbank ilk sıralarda yer aldılar.

Kaynak:halktv.com.tr Ekonomi Servisi

Etiketler :