Bilet fiyaskosu: Live Nation, milletvekilleriyle yüzleşti

Bilet fiyaskosu: Live Nation, milletvekilleriyle yüzleşti
ABD'li milletvekilleri, düzenlenen bir oturumda şarkıcı Taylor Swift'in konser turu biletleriyle ilgili yaşanan fiyaskoyla ilgili olarak Live Nation Entertainment'ın şeffaflık sorununu ve bot bilet alımını engelleyememesini eleştirdi.

Şarkıcı Taylor Swift'in 17 Mart'ta başlayacağı ve ABD'de birçok stadyumda 52 konser vereceği beş aylık yeni Eras Turnesi'nin biletleri kasım ayı ortasında Ticketmaster'da satışa çıktı. Biletlere yoğun talep, satış sitesinin çökmesine yol açarak bilet alamayan hayranları çileden çıkardı. Live Nation iştirakı Ticketmaster'ın açılmamasından şikayet eden hayranlar, ön satış koduna sahip olsalar bile platformun biletlere erişmelerine izin vermediğini söyledi.

Sorunları çözemeyen Ticketmaster, daha sonra "bilet satın alma sistemine olan olağanüstü yüksek talep ve bu talebi karşılamak için kalan bilet envanterinin yetersizliğini" gerekçe göstererek Swift'in konser biletlerinin halka satışını iptal etti.

Rekabet eksikliği

ABD Senatosu Yargı Komitesi "Bilet Budur: Canlı Eğlence Sektöründe Rekabetin Teşvik Edilmesi ve Tüketicilerin Korunması" başlıklı oturumu bilet satış sektöründeki rekabet eksikliğini incelemek üzere gerçekleştirdi.

Minnesota'dan Demokrat Senatör Amy Klobuchar açılış konuşmasında kapitalist bir sistemin sürdürülebilmesi için rekabetin önemini vurguladı. Piyasadaki konsolidasyon miktarını eleştirirken Taylor Swift'in şarkı sözlerini kullanan Kloubuchar, bunun ülkenin "çok iyi" bildiği bir uygulama olduğunu söyledi.

Sözkonusu olayla ilgili ABD Senatosu Yargı Komitesi'nde konuşma yapan Live Nation Başkanı ve Finans Müdürü Joe Berchtold, "Hayranlardan ve Taylor Swift'ten özür diliyoruz, elimizden geleni yapmalıydık ve yapacağız da. Çıkardığımız ders, satışları daha uzun bir süreye yayarak bilet satışında hayranların beklentilerini daha iyi bir şekilde belirlemek" dedi.

Berchtold, mekanların kendi operasyonlarını yürütmek için önemli bir hareket alanına sahip olduğunu öne sürdü. Ticketmaster'ın bilet fiyatlarını ve satışa sunulan bilet sayısını belirlemediğini söyleyerek, "çoğu durumda hizmet ve bilet satış ücretlerini Ticketmaster'ın değil, mekanların belirlediğini" ifade etti.

Kaynak:

Etiketler :