Bakan Varank: Vatandaşlarımızın alım gücünü iyileştireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, enflasyondaki artış için 'dışsal şoklar'ı işaret ederek, beklentilerinin aşağı yönde olduğunu ifade etti. Varank, vatandaşların yaşadığı ekonomik bunalım ve alım gücü krizi için "Vatandaşlarımızın alım gücünü inşallah çok daha fazla iyileştireceğiz" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dışsal yeni şoklarla karşılaşmadığımız takdirde enflasyonda beklentilerin aşağı yönlü olmasını öngörüyoruz. Dolaysıyla asgari ücrette yapmış olduğumuz yüksek oran zam ve enflasyondaki düşüşün de buna eşlik etmesiyle vatandaşlarımızın alım gücünü inşallah çok daha fazla iyileştireceğiz" dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından, Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) faaliyet gösteren firmalar için 'OSB'nin Yıldızları Araştırması Ödül Töreni' Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) yapıldı. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı.

Törende konuşan Varank, son yıllarda salgın ve savaşların dünyada ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi. Varank, "Bu zorlu koşullarda yönünü bulmaya çalışan gemiler var. Hangi geminin limana varacağını ise dümendeki kaptanın tecrübesi belirliyor. Türkiye, son derece tecrübeli, vizyoner ve öngörülü bir kaptana sahip. Sayın Cumhurbaşkanımızın tek derdi, 7'den 77'ye tüm vatandaşlarımızı yüksek refaha kavuşturmak. İşte son asgari ücret düzenlemesi de bunun bir tezahürü. Konuya hem emekçilerimizin hem de işverenlerimizin penceresinden büyük bir hassasiyetle yaklaştık, ortak dengeyi gözetmeye çalıştık" dedi.

'Enflasyonda beklentilerimiz aşağı yönlü'

Enflasyonun hızlı bir düşüş eğilimine gireceğini söyleyen Varank, "Burada bir baz etkisi olsa da enflasyonla mücadelede sonuç aldığımız gerçeğini değiştirmiyor. Dışsal yeni şoklarla karşılaşmadığımız takdirde enflasyonda beklentilerin aşağı yönlü olmasını da öngörüyoruz. Dolaysıyla asgari ücrette yapmış olduğumuz yüksek oran zam ve enflasyondaki düşüşün de buna eşlik etmesiyle vatandaşlarımızın alım gücünü inşallah çok daha fazla iyileştireceğiz. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Beklenmedik tabloyla karşılaşılması durumda, hükumetimiz asgari ücrette ara düzenleme yapmaktan da çekinmeyecektir" diye konuştu.

Özel sektöre asgari ücret desteğinin bu yıl 10 milyar lirayı aşacağını söyleyen Varank, "Tabii bu süreçte işverenlerimizin yüklerini hafifletecek tedbirleri almaya devam edeceğiz. Bu sene özel sektörümüze 5,7 milyar liralık asgari ücret desteğinde bulunduk. 2023 yılında ise bu destek 10 milyar lirayı aşacak. Bu da olaylara tek yönlü bakmadığımızın en güzel göstergesi" dedi.

Kaynak:DHA

Etiketler :