Altın Birikimi Olanlar Yaşadı: "Altında Beklenen Yükseliş Bu Tarihte Yaşanacak"

Altın Birikimi Olanlar Yaşadı: "Altında Beklenen Yükseliş Bu Tarihte Yaşanacak"
Altın piyasaları üzerine yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş, İsrail ve İran arasında yaşananların ardından altın sahipleri için tarih uyarısında bulundu. Memiş, yaşanacak 2 ihtimali paylaşarak, altın fiyatlarının hangi seviyelere yükseleceğine ışık tuttu.

Orta Doğu'da yaşanan savaş ortamı, geçtiğimiz hafta altın fiyatlarının 2431 dolara kadar yükselmesine neden olurken, gerginliğin bir miktar soğuması üzerine ons altın 2365 dolara kadar geri çekildi.

Altın ve para piyasalarına ilişkin yorumlarıyla tanınan, aynı zamanda bir kuyumcu dükkanı işleten İslam Memiş, emtia fiyatlarında yaşanacaklar hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Memiş, artık altın fiyatlarında teknik takip ve direnç/destek seviyeleri konuşmanın anlamsız olduğunu belirterek, fiyatları İsrail'in cevabının belirleyeceğini belirtti, yaşanması muhtemel 2 senaryoyu şu şekilde sıraladı:

gold9.webp"ALTIN ÖNCE 2600 SONRA 3000 DOLARA FIRLAYACAK"

Ons altın tarafında iki ihtimal var. İsrail, İran'a bir misilleme yaparsa ne olur? Yapmazsa ne olur?

Bu saatten sonra teknik olarak direnç seviyelerini destek seviyelerini takip etmeye gerek yok. İsrail, karşılık verirse ons altın bu yıl 3000 dolar hedefine ulaşır. Eğer vurmaz ve ortalık sakinleşirse, herhangi bir misilleme gelmezse aşağıda bayram öncesi beklediğimiz 2200 dolar seviyesi geçerliliğini korur.

Soru ve cevap çok net. İsrail vurursa, ilk hedefte 2600 dolar sonrasında yıl sonuna kadar 3000 dolar görülür xauusd paritesinde.

İSRAİL, İRAN'I VURMAYA HAZIRLANIYOR! ALTIN FİYATLARINI UÇURACAK GELİŞME

İsrail basınında yer alan haberlerde, Kabine'nin İran’a yönelik misilleme yollarını ele aldığı ve bunların İran’a “acı verecek” nitelikte olduğu aktarıldı. Ele alınan seçeneklerin bölgesel bir savaşa yol açmayacağı bildirilen haberlerde, Kabine’nin ayrıca ABD tarafından engellenmeyecek bir yol izlemeyi hedeflediği aktarıldı.

gold7.webpSavaş Kabinesi’nin dün yaptığı toplantıda, İran’a karşılık verilmesi konusunda fikir birliği olduğu, zamanlama ve kapsam konusunda henüz bir karara varılamadığı belirtilmişti.

İsrail televizyonu: Savaş Kabinesi, İran saldırısına karşılık verme kararı aldı

İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili” şekilde karşılık verme kararı aldığını iddia etti.

İsrail’deki Kanal 12 Televizyonu, kaynak göstermediği haberinde, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına karşı verilecek yanıt konusunda karar verdiğini öne sürdü.

Haberde, Savaş Kabinesi'nin İran’ın saldırısına karşı “açık ve etkili” bir şekilde karşılık verme kararı aldığı belirtilirken, İsrail’in tepkisinin, İran’ın gerçekleştirdiği “büyüklükteki bir saldırının tepkisiz kalmayacağı” mesajını vermeyi amaçladığı ifade edildi.

İsrail’in İran’a vereceği “yanıt”ın bölgesel savaş çıkartmasını ya da İran saldırısına karşı yardımcı olan koalisyonun parçalanmasını istemediği belirtilen haberde, İsrail’in eylemlerini ABD ile koordine etme niyetinde olduğu kaydedildi.

Haberde, Savaş Kabinesi’nin yarın yeniden bir araya geleceği bilgisi paylaşıldı.

Kanal 12, daha önceki bir haberinde de, Savaş Kabinesi'nin toplantısında İran'ın saldırısına yanıt olarak çeşitli seçeneklerin tartışıldığını ve bu seçeneklerin her birinin "İran'a karşı acı verici misilleme saldırısı" olduğunu öne sürmüştü.