Almanya'da Endişeleri Arttıran Sürpriz Haber

Almanya'da Endişeleri Arttıran Sürpriz Haber
Almanya'nın ekonomik durumuyla ilgili endişeler artıyor. BDI Başkanı, hükümete cesur ve birlik içinde hareket etme çağrısında bulundu, ihracatta canlanma beklentisi düşük...

Alman Sanayicileri Birliği (BDI) Başkanı Sıegfrıed Russwurm, ekonomik durum üzerine federal hükümeti eleştirerek acil eylem çağrısı yaptı.

ALMAN EKONOMİSİNDEKİ ZAYIFLIK

BDI Başkanı Siegfried Russwurm, t-online web sitesine yaptığı açıklamada, "Şansölye, koalisyonun son iki yılda Alman ekonomisini desteklemek için neler yaptığını anlatıp duruyor" dedi. Russwurm, bu çabaların şirketlere etkisine vurgu yaparak, "Bu iki yıl kayıp yıllardı" ifadesini kullandı.

RUSSWURM'UN ÇAĞRISI

BDI Başkanı Russwurm, Başbakan Olaf Scholz'un hükümetinin daha cesur ve birlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti. Bürokrasinin azaltılması, onay süreçlerinin hızlandırılması ve enerji sistemi için tutarlı bir planlama yapılması gerektiğini vurguladı.

İHRACATTA BEKLENTİLER

Russwurm, Alman ekonomisinin zayıf geçen 2023 yılından sonra ihracatta canlanma beklemiyor. Bu yıl ihracatta herhangi bir artış öngörmeyen Russwurm, "2024 yılında ihracat eğrisinin yatay kalmasını bekliyoruz. Bu çok tatsız bir gelişme" dedi.

ELEŞTİRİLER VE REVİZYON

Geçen yıl Euro bölgesinde en zayıf büyümeyi kaydeden Alman ekonomisi, bu yıl için büyüme tahminini keskin bir şekilde aşağı yönlü revize etti. Alman hükümeti 2024 için büyüme tahminini yüzde 0,2'ye indirdi. Uluslararası Para Fonu (IMF) ise Alman ekonomisi için 2024 büyüme tahminini yüzde 0,2 olarak açıkladı.

Etiketler :