Milyonlarca Emekliye Kara Haber! Bu Emekliler Temmuz Ayında Eksik Zam Alacak

Milyonlarca Emekliye Kara Haber! Bu Emekliler Temmuz Ayında Eksik Zam Alacak
16 milyonun üzerinde emekli, temmuz ayında yapılacak zam oranını merak ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, enflasyon farklarında SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile Emekli Sandığı mensuplarına farklı oranlarda uygulamaya gidileceğini belirterek, hangi emeklilerin düşük zam alacağını açıkladı.

Yılın ilk ayında yapılan yüzde 49.25'lik zam oranını SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu herkese eşit olarak yansıtan AKP iktidarı, Temmuz ayında verilecek enflasyon farkında tepki çeken bir uygulamaya gitmeye hazırlanıyor.

"BU EMEKLİLER ENFLASYONUN ALTINDA ZAM ALACAK!"

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalarda, TÜİK tarafından belirlenecek enflasyon farkına göre oluşturulacak emekli zammının, memur emeklilerine eksik olarak verileceğini belirtti.

lira8.jpgErdursun, TÜİK tarafından açıklanacak enflasyonun yüzde 25 çıkması halinde SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25, memur emeklilerine ise yüzde 20 zam uygulanacağını belirterek, milyonlarca memur emeklisinin enflasyon altında artış alabileceğine dikkat çekti.

YAPILACAK ZAM TEMMUZ AYINDA AÇIKLANACAK

Yasalara göre emeklilerin alacağı ara zam, yılın ilk 6 ayında açıklanacak enflasyon oranlarına göre şekillenecek. Bu doğrultuda TÜİK, Haziran ayının enflasyon farkını Temmuz'un ilk haftasında açıklanacak ve akabinde ekonomi yönetimi tarafından zam tutarı belirlenecek.

8lgrb2vcy-52.pngErdursun, enflasyon oranının üzerine çıkılması halinde ise SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 30, memur emeklisine ise yüzde 25 zam yapılacağını söyledi.