CHP İzmir İl Örgütü, Erdoğan'ı Kılıçdaroğlu açıklamalarından dolayı kınadı

CHP İzmir İl Örgütü, Erdoğan'ı Kılıçdaroğlu açıklamalarından dolayı kınadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırgan sözlerini kınayan CHP İzmir İl Örgütü, basın toplantısı düzenledi.İl Başkanı Asuman Ali Güven, basın toplantısında ortak metni...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırgan sözlerini kınayan CHP İzmir İl Örgütü, basın toplantısı düzenledi.

İl Başkanı Asuman Ali Güven, basın toplantısında ortak metni okudu. Güven, Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerini "Akıl tutulması" olarak değerlendirdi.

CHP İl Başkanı Güven, AKP' Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şaşkınlıkla ve hayretle takip ettiklerini söyledi. Güven, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan'ın, 20 Temmuz sivil darbesiyle ülkeyi içine sürüklediği kaos ortamında kendi dengesinin de iyice bozulduğunu görüyoruz. Kendisinin yarattığı hayaller dünyası ile, savcılara, hakimlere aba altından sopa göstererek, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef göstermesini, yaşadığı akıl tutulmasını hayretle takip ediyoruz. Ülke'de Anayasayı hiçe saydılar, demokrasiyi rafa kaldırdılar, adaleti yok ettiler, Hukuku kendilerine oyuncak yaptılar, kendilerine muhalif olan kim varsa yok etmeye çabaladılar. Şimdi de önlerindeki tek ve en güçlü engel olarak gördükleri, CHP'yi ve Genel Başkanımızı hedef aldılar. İyi ki, CHP'nin başında tehditlere boyun eğmeyen, doğru bildiğini söylemekten korkmayan, diktaya ve faşizme boyun eğmeyen bir Genel Başkanımız var. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tehditlerine pabuç bırakmayacağız. Erdoğan rejimi her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altına alma çabasındadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görülmektedir."

Etiketler :