60 gündür direniyorlar seslerini duyan yok

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde mera alanlarına OSB yapılmasına karşı köy halkı 60 gündür direniyor. Bölge halkından Hasan Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye seslenerek "Sabah 5'te askeri diziyor önümüze, bize bile izin vermiyor burada. Ne yapıyorsun Süleyman Soylu, neredesin?” dedi.

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde mera alanlarına organize sanayi bölgesi (OSB) yapılmasına karşı köy halkının direnişi devam ediyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan Hasan Dönmez, meralarının elinden alındığını ifade ederek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye seslendi. Hiçbir yetkilinin seslerini duymadığını kaydeden Dönmez, şöyle konuştu:

“Yemin çuvalı 500 TL, meralar gitti ne yapacağız ne yedireceğiz? Mera gitti mi bu hayvan içeride telef olacak. Gidecek yerlerimizi de Sayın Valim elimden aldı, el koydu meraları kaldırdı. Derdimiz ne olacak buna bir çare bulun diyoruz, kimseye sesimizi duyuramadık. Hiçbir yetkili de buraya gelmedi. Ne yapacağız bilmiyoruz, sürü elimizde kaldı. Ne yapacağımı şaşırdım 600 hayvan 50 keçi elimde kaldı. Çare arıyoruz çare de bulamadık, hiçbir yetkiliye de sesimizi duyuramadık. Şehirlerde görüyoruz belediye başkanları hayvancıya yem dağıtıyor, bizim belediye başkanımız da meraları kazdırdı sürü elimde kaldı. Televizyonda görüyoruz her yerin Belediye Başkanları sürücülere yem dağıtıyor, bizim Taşova Belediye Başkanı da cumartesi pazar dozerleri, makinaları gönderiyor otlaklarımızı kazdırıyor. Hiçbir çare bulamadık, Sayın Valim de onla bir oldu bütün meralarımızı yok ettiler. Sayın Tarım Bakanım Kirişçi neredesin? Buna bir çare bulun."

‘Köylünün hali içler acısı’

Ahırların önünde biriken hayvan gübrelerini götürecekleri bir yer kalmadığını ifade eden bir diğer yurttaş ise şunları söyledi:

"Ahırda hayvan gübreleri doldu atamıyoruz. Tarla yok ki götürsek de boşaltsak. İçeridekileri dahi dışarıya atamıyoruz, atacağımız delikler tıkandı. Ya götürüp ırmağa dökeceğiz bu da uygun olmayacak, çevre kirliliği olacak. Mecbur böyle iki iş yapacağız, oradan alıp buraya boşaltacağız. Köydeki herkesin durumu bu şekilde şu anda. Şimdiye kadar köylüler hayvan gübrelerini arazilerine çekip, tarlalarını sürüp, ekinlerini ekmesi gerekiyordu ama yer darlığı yüzünden 37 hanenin de ekecek bir karış arazisi olmadığından köylünün hali içler acısı."

Kaynak:ANKA

Etiketler :