Bütçe açığı rakamları açıklandı

Bütçe açığı rakamları açıklandı
Maliye Bakanı Naci Ağbal Haziran ayında bütçe açığının 13.7 milyar TL, ilk altı ayda ise 25.2 milyar TL olduğunu açıkladı.

Malkiye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada 2017 Haziran ayında bütçe açığının 13.78 milyar TL olduğunu açıkladı. Bakan Ağbal 2017 Ocak-Haziran bütçe açığının ise 25.2 milyar TL olarak gerçekleştiğini söyledi. Ağbal borçların yeniden yapılandırılması sonucunda tahsil edilen miktarın ise 30 Haziran 2017 itibariyle 23.2 milyar TL olarak gerçekleştiğini belirtti.

Maliye Bakanı Ağbal şunları söyledi:

Maliye politikası tedbirleri geçici olsa da bir miktar yük getirdi; 2017 bütçesine genel devlet bağlamında 11.9 milyar TL maliyeti oldu. Maliyetlerin bütçeye etkisi zamanla azalacak; 2018’de 7.4 milyar liraya, 2019’da 6.9 milyar liraya düşecek.Tedbirlerin sonuçlarından memnunuz, getirdiği katma değer maliyetten daha yüksek.

Aldığımız tedbirler sayesinde ekonominin birçok alanında toparlanma oldu; bu sığ olmaktan öte genele yayılan kalıcı bir büyüme niteliğinde. Ocak’tan bu yana veriler, ekonomide güçlü bir toparlanma yaşandığını gösteriyor. Tüm göstergeler ekonomideki ivmelenmenin yılın ikinci yarısında da devam edeceğini gösteriyor.

Yıl sonunda OVP’deki (yüzde 4.4’lük) büyüme oranından daha yüksek bir büyüme gerçekleştireceğiz.Gıda komitesinin de aldığı kararlarla yıl sonunda enflasyonu tek hanede tamamlayacağımıza inanıyoruz.

Etiketler :