Batı Şeria'daki Kudüs gösterilerinde kan döküldü! Ölüler var...

Batı Şeria'daki Kudüs gösterilerinde kan döküldü! Ölüler var...
İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da kan döküldü. Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto edenler ile İsrail askerleri arasında çatışma...

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da kan döküldü. Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto edenler ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. Fransız haber ajansı AFP, Filistin Sağlık Bakanlığı'na dayanarak iki göstericinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

POLİS TAZYİKLİ SU VE GÖZ YAŞARTICI GAZ KULLANDI

Göstericiler İsrail askerlerine taş atarken, askerler göz yaşartıcı gaz ve basınçlı suyla karşılık verdi. Filistin Sağlık Bakanlığı çatışmalarda ölen göstericilerden birinin 30 yaşındaki Mahmoud al-Masri olduğunu belirtti. İsrail ordusu ise eylemde askerler tarafından "iki ana kışkırtıcıya" ateş açıldığını ve atışların isabetli olduğunu duyurdu. Batı Şeria'daki Beytüllahim'da yüzlerce gösterici ana cadde üzerinde İsrail askerleriyle karşı karşıya geldi.

Batı Şeria'da Kudüs gösterilerinde 2 gösterici öldü

DÜNKÜ EYLEMLERDE YÜZLERCE KİŞİ YARALANMIŞTI

Kalabalığı dağıtmak için basınçlı su ve göz yaşartıcı gaz kullanılırken, yakılan lastiklerden yükselen siyah dumanlar ise havayı kapladı.

ABD'nin Kudüs'ü resmen başkenti olarak tanımasının ardından, İsrail güçleri kentte ve işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenmesi beklenen protestolara karşı alarma geçti. Kudüs'ün eski şehir kısmında yüzlerce ek polis görevlendirilirken, dünkü çatışmaların ardından Batı Şeria'ya ek askeri birlikler konuşlandırıldı. Dünkü eylemlerde, İsrailli askerlerle çatışan onlarca Filistinli yaralanmıştı.

Etiketler :