ABD, S-400'e karşı alternatif sunma peşinde

ABD, S-400'e karşı alternatif sunma peşinde
ABD'den Türkiye'nin Rusya ile S-400 anlaşmasını engelleme çabaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "O iş bitmiştir" diyerek anlaşmadan geri dönmeyeceklerini açıkça ilan etöesine rağmen, ABD'den "Türkiye ile görüşüyoruz" açıklaması geldi.

ABD'den Türkiye'nin Rusya ile S-400 anlaşmasını engelleme çabaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "O iş bitmiştir" diyerek anlaşmadan geri dönmeyeceklerini açıkça ilan etmesine rağmen, ABD'den "Türkiye ile görüşüyoruz" açıklaması geldi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nde 2019 savunma bütçesi üzerine düzenlenen panelde S-400 konusunda bir soruyu yanıtladı.

"TÜRKİYE'YLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemine ilişkin "Bunu tavsiye etmiyoruz. Şu anda NATO ile çalışabilecek sistemler için dış askeri satış seçenekleri sunmak dahil Türkiye ile görüşüyoruz" dedi.

Mattis Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunu dolayısıyla Rusya’dan alınan S-400 sistemlerinin Türkiye’nin geri kalan silah sistemleri ile çalışmayacağını söyledi. Türkiye’ye şu anda iki NATO ülkesinin hava savunma sistemi sağladığını söyleyen Mattis, "  "Bunu yaparken aynı alana bunlara uyuşmayan bir füze savunma sistemi koyduğunuzda bu NATO’nun menfaatine olmayacaktır. Bunu tavsiye etmiyoruz. Şu anda NATO ile çalışabilecek sistemler için dış askeri satış seçenekleri sunmak dahil Türkiye ile görüşüyoruz" diye konuştu.

Etiketler :