4500 TL değerinde büyü

4500 TL değerinde büyü
Ankara’da büyü yapacaklarını iddia ederek dolandırıcılık yapan çeteye yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alınmıştı. O gözaltına dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin dün 15 adrese düzenlediği operasyonda, 'büyü yapma' vaadiyle dolandırıcılık yapan 13 kişiyi gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, büyü yaparken kullandıkları öküz kafası, Arapça yazılı muska kağıtları, mumlar, sandalyeye bağlanmış oyuncak bebek ve heykeller bulundu. 

Büyüleri kargolamışlar

Şüphelilerin, insan bağlama, insanları ayırma, zenginlik ve araba sahibi olma konularında büyü vaadiyle dolandırıcılık yaptığı saptandı. Çocukları hasta olan yurt dışındaki müşterileriyle görüntülü konuştukları ve hasta çocuklara okuyup üfleyip büyü yaptıklarını iddia ettikleri belirlendi. Görüntülü görüştükleri müşterilerine, okuyup-üfledikleri yüzük, kolye ve künye gibi takıları da yaklaşık 4 bin 500 lira karşılığında kargoyla gönderdikleri öğrenildi. Aynı zamanda şüphelilerin çoğunun akraba oldukları da tespit edildi.

Etiketler :