Türkiye dron satınca Vucic’in 'Türk paranoyası' hortladı!

Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin, Baykar tarafından üretilen binlerce Skydagger kamikaze dronunun ülkeye ulaştığını açıklamasının ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, duruma tepki gösterdi. Vucic, “Türkiye Batı Balkanlarda istikrar istemiyor ve yeniden Osmanlı İmparatorluğu’nu diriltme hayali kuruyor” ifadeleriyle Türkiye'yi suçladı.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
Türkiye dron satınca Vucic’in 'Türk paranoyası' hortladı!

Türk silah üreticisi Baykar, aralık ayında imzalanan sözleşme kapsamında Kosova'ya Skydagger kamikaze dronu ihraç edeceğini açıklamıştı. Teslimatlar, geçtiğimiz gün Kosova’ya ulaşırken Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye'ye bir teşekkür mesajı yayınladı.

Sırbistan ile sıklıkla gerilim yaşadığı bilinen Kosova’nın aldığı yeni nesil silahlar, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in, Türkiye’ye tepki göstermesine neden oldu.

dron.jpg

SIRBİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE TEPKİ!

Vucic, sosya medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin tavrı BM Şartı’nın ve BM Güvenlik Konseyi’nin 1244 sayılı kararının vahşi ihlalidir. Priştine’deki yetkililerin sürekli silahlandırılması kabul edilemez. Artık tamamen açık ki Türkiye Batı Balkanlarda istikrar istemiyor ve yeniden Osmanlı İmparatorluğu’nu diriltme hayali kuruyor.” ifadelerini kullandı.

Vucic, paylaşımının devamında “Sırbistan küçük bir ülke olabilir, ama Türkiye’nin gerçek niyetlerini çok iyi anlıyoruz.” dedi.

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Türkiye