Son Dakika | Böcek ailesi davasında karar! İlaçlama şirketinin sahibi ve oğluna 18 yıl hapis cezası!
Böcek ailesinin ölümüne ilişkin davada karar çıktı. İlaçlama şirketinin sahibi ve oğluna 18 yıl hapis cezası, ilaçlamayı yapan Doğan Cağferoğlu'na 12 yıl 2 ay 20 gün, otel sahibi Hakan Oğlak'a ise aynı suçtan 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Almanya'dan tatil için geldikleri İstanbul'da 'zehirlenme' şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan, ardından hayatını kaybeden Kadir Muhammet Böcek (6), Masal Böcek (3), anne Çiğdem Böcek ile baba Servet Böcek'in ölümüne ilişkin açılan davada karar çıktı.
Habertürk'ün haberine göre, ilaç firması sahibi Zeki Kışı ile oğlu Serkan Kışı'ya "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 18'er yıl, ilaçlamayı yapan Doğan Cağferoğlu'na 12 yıl 2 ay 20 gün, otel sahibi Hakan Oğlak'a ise aynı suçtan 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheliler Serkan Kışı, Zeki Kışı, Doğan Cağferoğlu, Hakan Oğlak ve Muhammad Moeen Ud In Chıshtı'nın 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapisle ayrı ayrı cezalandırılmaları istendi. Rustemsha Batyrov'un ise 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.
