İstanbul Barosu seçimlerinde Avukat Hakları Grubu’nun adayı Korkut Kanadoğlu: Projeleri belli oldu

İstanbul Barosu seçimlerinde Avukat Hakları Grubu’nun adayı Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu, seçim çalışmalarını hızlandırdı. Kanadoğlu’nun listesinde tutuklu avukat Mehmet Pehlivan da yer alırken, projeler de netleşiyor.

İstanbul Barosu seçimlerinde Avukat Hakları Grubu’nun adayı Korkut Kanadoğlu: Projeleri belli oldu

İstanbul Barosu'nda seçim takvimi başladı. Avukat Hakları Grubu'nun başkan adayı Prof. Dr. Osman Korkut Kanadoğlu oldu.

Kanadoğlu'na ağustos ayında eski İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç ve Avukat Hakları Grubu adına Turgay Bilge tarafından adaylık teklif edildi. Kanadoğlu, iki grubun ortak aday üzerinde uzlaşması halinde adaylığı kabul edebileceğini bildirdi.

Önce İlke ile Avukat Hakları Grubu arasında yapılan görüşmelerin ardından ortak adaylık formülü gündeme geldi. Ancak iki grup arasındaki görüş ayrılığı nedeniyle ortaklık sona erdi. Önce İlke süreçten çekildi. Kanadoğlu ise Avukat Hakları Grubu'nun adayı olarak seçim çalışmalarına devam etti.

Avukat Hakları Grubu'nun açıklamasına göre Kanadoğlu ve ekibi, seçim çalışmaları kapsamında Çağlayan ve Anadolu adliyelerinde avukatlarla görüştü.

Görüşmelerde avukatların çalışma koşulları, adliyelerde yaşanan sorunlar ve mesleki talepler ele alındı.

Tuzla Geri Gönderme Merkezi'nde görev yapan avukatlarla da görüşme yapıldı. Açıklamada, ulaşım, otopark, müvekkille görüşme koşulları, çalışma alanları ve kurum içinde muhatap bulma sorunlarının gündeme geldiği belirtildi.

İstanbul Barosu seçimlerinde Avukat Hakları Grubu’nun adayı Korkut Kanadoğlu: Projeleri belli oldu - Resim : 1

BAZI DAVALAR TAKİP EDİLDİ

Kanadoğlu ve ekibinin bazı duruşmaları izlediği bildirildi. Açıklamada Gaziosmanpaşa davası ile Deniz Göktaş'ın yargılandığı dava örnek gösterildi.

Seçim çalışmaları kapsamında cezaevi ziyaretleri de yapıldı. Can Atalay, Selçuk Kozağaçlı ve Attila Özen'in ziyaret edildiği belirtildi. Görüşmelerde yargı süreçleri, savunma hakkı ve baroların hukukun üstünlüğü konusundaki rolü ele alındı.

MEHMET PEHLİVAN LİSTEDE YER ALACAK

Kanadoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan'ı cezaevinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Pehlivan'ın kendi listesinden İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine aday olacağını açıkladı. Kanadoğlu ayrıca diğer seçim gruplarına da Pehlivan'ın ortak aday gösterilmesi çağrısında bulundu.

KURULLAR İÇİN LİSTE HAZIRLANDI

Avukat Hakları Grubu, başkanlık dışında Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegelikleri için de adaylarını belirledi.

Grubun seçim çalışmalarında avukat kooperatifleri, genç ve stajyer avukatların ekonomik sorunları, adliyelerdeki çalışma koşulları, cezaevleri, geri gönderme merkezleri, dijitalleşme ve yapay zekânın hukuk mesleğine etkisi gibi başlıkların yer aldığı bildirildi.

SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK?

İstanbul Barosu'nun takvimine göre genel kurulun ilk toplantısı 10-11 Ekim'de yapılacak. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa seçimli ikinci toplantı 24-25 Ekim 2026'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

OSMAN KORKUT KANADOĞLU KİMDİR?

Osman Korkut Kanadoğlu, 1990'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Doktorasını 1998'de aynı üniversitede tamamladı.

2005'te doçent, 2010'da profesör oldu. Galatasaray, İstanbul, Yeditepe ve Özyeğin üniversitelerinde anayasa hukuku dersleri verdi. Akademik çalışmalarını İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sürdürüyor. Çalışmaları özgürlükler hukuku, anayasa yargısı ve siyasi partiler hukuku alanlarında yoğunlaşıyor.

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Avukat Seçim