Fransa'ya giden yangın söndürme uçakları Türkiye'ye döndü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Fransa'daki orman yangınlarıyla mücadele için görevlendirdiğimiz 2 uçağımız, görevlerini başarıyla tamamlayarak ülkemize döndü" dedi.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Fransa'daki orman yangınlarıyla mücadele için görevlendirilen iki uçağın, görevlerini başarıyla tamamlayarak Türkiye'ye döndüğünü belirterek, "Türkiye, güçlü hava filosu, yetişmiş insan kaynağı, gelişmiş operasyon kabiliyeti ve asırlık teşkilat tecrübesiyle orman yangınlarıyla mücadelede dünyanın sayılı ülkeleri arasında." ifadesini kullandı.

Yumaklı, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Fransa'ya giden yangın söndürme uçakları Türkiye'ye döndü - Resim : 1

"İHTİYAÇ DUYAN ÜLKELERİN ORMANLARINI KORUMAK İÇİN DE HAVALANIYORUZ"

Fransa'daki orman yangınlarıyla mücadele için görevlendirilen iki uçağın, görevlerini başarıyla tamamlayarak Türkiye'ye döndüğünü bildiren Yumaklı, "Türkiye, güçlü hava filosu, yetişmiş insan kaynağı, gelişmiş operasyon kabiliyeti ve asırlık teşkilat tecrübesiyle orman yangınlarıyla mücadelede dünyanın sayılı ülkeleri arasında. Bu tecrübe ve kabiliyetlerimizle sadece kendi 'yeşil vatan'ımızı değil, ihtiyaç duyan ülkelerin ormanlarını korumak için de havalanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yumaklı, "sınır tanımayan orman yangınlarına karşı sınır tanımayan bir mücadele yürüttüklerine" dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yeşil vatanımızı korumaya, ormanlarımızın ve dünyamızın ortak geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu anlamlı görevde ülkemizi başarıyla temsil eden pilotlarımıza ve teknik ekiplerimize yürekten teşekkür ediyorum."

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Fransa Orman Yangını Uçak