Halk TV
halktv.com.tr yenilendi Artık daha hızlı, daha canlı
İndir
Halk TV
  • Yazarlar
  • Türkiye
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Son Dakika
Halk TV Canlı Yayın
Halk TV Türkiye Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor

Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor

Abdulkadir Ardın, Ağrı Dağı'nın eteklerinde 33 dönümlük çorak araziyi 4 bin 500 meyve ağacı dikerek bahçeye dönüştürdü. Şu anda kayısı hasadıyla meşgul olan Ardın, organik tarım yöntemleriyle şeftali, elma, erik gibi birçok meyve yetiştiriyor. Bahçesi, doğal güzellikleriyle kendisine yaşam alanı olmuş durumda ve ziyaretçileri de ağırlıyor.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
22.07.2024 - 11:18
Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 1
1 11

Ağrı Dağı'nın eteklerindeki çorak araziye 4 bin 500 meyve ağacı dikerek bahçeye dönüştüren Abdulkadir Ardın, kayısı hasadına başladı.

Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 2
2 11

Doğubayazıt ilçesine bağlı Örtülü köyü yakınlarında 2015 yılında satın aldığı 33 dekarlık araziyi bahçeye dönüştürüp meyve ağaçları diken Abdulkadir Kadir, ailesiyle bahçede kurduğu evde yaşamını sürdürüyor.

Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 3
3 11

Vinçlerini satarak alana daha çok yatırım yapan Ardın, aralarında şeftali, kayısı, elma, erik, kiraz, vişne, badem, armut ve ayva ağaçlarının bulunduğu bahçesinin her türlü bakımını yerine getiriyor.

Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 4
4 11

Havuz, restoran ve bungalov tarzı evlerin de bulunduğu bahçede bu sıralar olgunlaşan kayısılar için Ardin ve ailesi hasat heyecanı yaşıyor.

Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 5
5 11

Kayısıları toplayan Ardin, yakın zamanda da elma ve şeftali başta olmak üzere diğer ürünlerin hasadına hazırlanıyor.

Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 6
6 11

Abdulkadir Ardin, AA muhabirine, çorak arazide kurduğu bahçede birçok meyvenin yetiştiğini ve verimden memnun olduğunu anlattı.

Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 7
7 11

Kayısıların ve diğer meyvelerin çok iyi durumda olduğunu belirten Ardin, "Kayısının hem verimi hem de tadı çok güzel. Kayısıda Malatya ve Iğdır biliniyor ama Ağrı Dağı'nın eteklerindeki volkanik topraklarda yetişen kayısının tadı daha farklıdır. Kayısıdan sonra şeftali, armut ve badem hasadı yapacağız. Kasım ayına kadar hasat devam ediyor. Dünyanın her yerinden bahçemize ziyaretçiler geliyor. Bu meyveleri ağacın dalından koparıp yedikleri zaman çok memnun kalıyorlar. Biz zaten ürünlerimizi organik yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 8
8 11

Yaklaşık 30 yıl Ağrı'da sanayi sitesinde esnaflık yaptığını ve bahçeyi kurmak için 12 vincini ve evini sattığını ifade eden Ardin, şunları kaydetti:

"Ağrı Dağı'nı çok seviyorum. Buraları hep kurak görüyordum. Bu bahçe benim dünyam oldu. Bu bahçeden dışarı çıkamıyorum. Her şeyden elimi, ayağımı çektim. Şehre bile gitmek istemiyorum. Burası çok güzel, sabahları kuşların sesleriyle uyanıyorum. Yan tarafımda da sazlık var ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Beni görmek isteyen bahçeye geliyor. Benim bir yere gitmeme gerek kalmıyor. Para yaşam için bir araçtır. Parasız yapılan işler de var. Çoğu kişi 'o vinçleri satıp bina yapabilirdin' diyor. Ben buradan dönüp meyve ağaçları arasında Ağrı Dağı'na baktığım zaman çok mutlu oluyorum."

Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 9
9 11
Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 10
10 11
Ağrı Dağı eteklerine kurdu: Çorak arazide akla hayale sığmayacak meyvelerin hasadını yapyor - Fotoğraf: 11
11 11
WhatsApp Ağrı Malatya Bina
Halk TV
Türkiye Ekonomi Siyaset Dünya Spor Yaşam
Magazin Gündem Bilim ve Teknoloji Kültür Sanat Eğitim
Son Dakika Haberler Son Depremler Canlı Yayın Ekran Yüzleri Programlar Yayın Akışı
Halk TV'yi App Store'dan İndir
Halk TV'yi Google Play'den İndir
Copyright © 2026Halk TV Tüm Hakları Saklıdır Haber Yazılımı: BilginPro
Künye Reklam İletişim
Halk TV
  • Anasayfa
  • Yazarlar
  • Son Dakika Haberleri
  • Son Depremler
  • Türkiye
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Spor
  • Yaşam
  • Magazin
  • Sağlık
  • Otomotiv
  • Gündem
  • Bilim ve Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Eğitim
  • Ekran Yüzleri
  • Programlar
  • Yayın Akışı
Künye Reklam İletişim
App Store'dan İndir
Google Play'den İndir
Copyright © 2026Halk TV Tüm Hakları Saklıdır Haber Yazılımı: BilginPro