19 yıl sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştı: Cinayet sanığı kadın, Yasemin'i eşinin öldürdüğünü söyledi

Muğla'da 19 yıl sonra öldürüldüğü ortaya çıkan 17 yaşındaki Yasemin Dermenci cinayeti davasında yargılanan kadın, Yasemin'i kendisinin değil eşinin öldürdüğünü öne sürdü.

Halk TV sizin sesiniz! Tıklayın güvenilir kaynağınıza ekleyin
19 yıl sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştı: Cinayet sanığı kadın, Yasemin'i eşinin öldürdüğünü söyledi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaybolduktan 19 yıl sonra öldürülüp, ormana gömüldüğü ortaya çıkan 17 yaşındaki Yasemin Dermenci'nin cinayet sanığı Tursun Karabulut (41) isimli kadın, bugün Antalya'da ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Tutuklu sanık Karabulut, emniyetteki cinayet itirafına karşın bugünkü duruşmada Yasemin'i kendisinin değil, eşinin öldürdüğünü öne sürdü.

DOSYA GEÇEN SENE AÇILMIŞTI

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik başlatılan çalışmalar sonucunda, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ile Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2006'dan bu yana hakkında haber alınamayan Yasemin Dermenci ile ilgili dosyayı yeniden ele aldı.

CİNAYET BİLGİSİ TESADÜFEN ORTAYA ÇIKTI

2024 yılında farklı bir kayıp olayıyla ilgili alınan ifadelerde; kaybolan Dermenci'nin 2006'da tüfekle öldürülerek gömüldüğü tesadüfen ortaya çıktı.

Ekipler, teknik ve fiziki takip başlattı. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu olaya karıştığı tespit edilen Tursun Karabulut adlı kadın ile Ö.D. (45), geçen yıl yakalandı.

CİNAYETİ İTİRAF EDİP ORMANA GÖMDÜĞÜNÜ ANLATTI

Gözaltına alınan şüphelilerden Tursun Karabulut isimli kadın, emniyetteki ifadesinde; Yasemin'i o dönem eşi ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürdüğünü, Ö.D.'den yardım alarak ormana gömdüklerini itiraf etti.

Tursun Karabulut'un Antalya'nın Korkuteli ilçesinde gösterdiği ormanda kepçe ile yapılan aramada, Yasemin Dermenci'ye ait olduğu değerlendirilen kemikler bulundu. Kemiklerle ilgili DNA araştırması başlatıldı.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tursun Karabulut ile Ö.D. tutuklandı. Duruşma öncesi Ö.D. serbest bırakılırken, dosyada adının 'tanık' olarak geçtiği belirtildi.

İTİRAFLARINI REDDETTİ

Tursun Karabulut, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Emniyetteki itiraflarının aksine suçlamaları reddeden Karabulut, "Çocuğum var, biri trafik kazası geçirdi, ayağı kırıldı, mağdur durumda. Uzun süredir tutukluyum, mağdurum, tahliyemi istiyorum. Eşimin kardeşi D. C., olay sonrası kendimi öldürmeye çalıştığımı söylemiş, bu doğru değildir, beni zaten kan tutar. Mahkeme aşamasındaki beyanlarımı tekrar ediyorum, sol göğsümde kitle ve rahim kanserine doğru evrilmekte olan hastalığım vardır." dedi.

"BEN DEĞİL EŞİM ÖLDÜRDÜ"

Sanık Karabulut, ifadesinin devamında olay tarihinde 17 yaşında olan Yasemin Dermenci'yi, eşinin öldürdüğünü öne sürdü.

Karabulut, ifadesinde şunları anlattı:

"Eşim T. C., sürekli üzerime yabancı kadınlar getiriyordu. O gün de maktulü üzerime getirdi. Birlikte alkol aldılar. Maktul önceden de bizim eve gelip gidiyordu ancak kalmıyordu. İlk defa o gün bizde kaldı. Eşimle yattılar. Sonra eşimle aralarında tartışma çıktı. Eşim iç çamaşırı ile dışarı çıktı. Eşim eline silah veya tüfek aldı. Kadına ateş etti. Kadının neresinden vurulduğunu görmedim. Daha sonra eşim diğer odaya geçip, telefonla birkaç adam çağırdı. Eve gelen adamlarla birlikte cesedi eşimin otomobiline yükleyip gittiler. Cesedi nereye götürdüler; bilmiyorum. Suçsuzum. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum."

TANIKLARIN DİNLENİLMESİ İÇİN DURUŞMA ERTELENDİ

Olaya ilişkin tanıkların dinlenmesine ve sanık Tursun Karabulut'un tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. (DHA)

Kaynak: Halk TV Haber Merkezi
Muğla Antalya Tutuklama Dava