Kılıçdaroğlu: Hangi kumpası yaparlarsa yapsınlar bunlar sonucu değiştirmez

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Siyaset Kültürü Özel" programında Serhan Asker'in konuğu oldu. Kılıçdaroğlu gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Siyaset Kültürü Özel" programında Serhan Asker'in konuğu oldu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları;

Evlerde, imam hatiplilerle, kanaat önderleriyle, apartman görevlileriyle, her meslekten insanla bir araya geliyoruz. Bize istediğiniz soruyu sorabilirsiniz diyoruz. O soruyu şimdi sorun diyoruz. Bzi her soruya cevap veriyoruz. Biz toplumun her kesimiyle ilgileniyoruz. O toplantılar güzel sorularla yanıtlarla geçiyor.

Bizim çözüm ürettiğimizi, sorunlarla başa çıktığımızı görüyorlar. Apartman görevlileriyle de toplantı yaptık. Onların da güneş görmeye hakkı var, insanca yaşama hakları var. Sigorta hakları var, örgütlenme hakları var.

Evlere kuran okumaya giden kadın kardeşlerimizden biri soru soracak soramıyor çekiniyor CHP iyi ama bu CHP dinsiz parti biz nasıl oy vereceğiz mi diyorsunuz? Dedim ki Merkez Bankasının dini nedir Genel Kurmay'ın dini nedir? Din Allah ile kul arasındadır kurumların dini olmaz devletin dini adalettir, adaleti kurumlar sağlarlar. İnsanların inanları vardır ama biz Allah ile kul arasındaki manevi bağa girmek istemeyiz. Bunu anlatınca daha başka bir bakış açısına gidiyoruz. Türkiye'de ilk imam hatibi kim açtı CHP. İlahiyat fakültelerini kuran CHP İmam hatip okulu açan bir parti dinsiz olur mu?

İnanç, kimlik ve yaşam tarzı üzerinden siyaset doğru değildir. Bunu yapmak için senin dinsiz demen gerekir. Kimlik üzerinden siyaset olmaz. Herkesin kendi yaşam tarzı vardır bunu siyaset konusu yapamazsın.

Sanatın ve sanatçının ayrı bir önemi vardır. Bizim ülkemizde öyle mi? Hayır. Sanatçılar bizim değerimiz ama biz kaybettikten sonra anıyoruz.Bakıldığı zaman sanat aykırıdır. Toplum beğenmeyebilir ama herkes sanatçı olamaz Allah vergisi.

EKREM İMAMOĞLU'NU BÜTÜN DÜNYA TANIYOR

Ekrem İmamoğlu'nu bütün dünya tanıyor. Ekrem beyi İstanbullular seçti. Kazanmış gerçekten mazbatası verildi, 18 gün belediye başkanlığı yaptı ama 19. gün 7 yargıç kapalı kapılar arkasında konuştu mazbatayı aldı. Bu haksızlığın giderilmesi lazım. Bu seçimde Ekrem beye oy verilmeli İstanbulluların Ekrem beye oy vermeleri bozulan teraziyi düzeltmeleri gerek. 

Hiçbir gerekçe göndermediler. Birinci kural haksızlığın kaldırılmasıdır. İkinci kural genç dinamik ve çok şeyler beklediğimiz umut vaat eden bir insan. Geleceği planlayan bir insan Binali beye baktığımda geçmişi Ekrem beye baktığımda geleceği görüyorum. 

Neden gidip oy versinler Ekrem bey hiç kimseyi ayırmadı ötekileştirmedi. Her muhtara yer yaptı sekreter görevlendirdi. Muhtar bir yere giderken biliyor ki bir sekreter var Beylikdüzü'nü muhtarlarla birlikte yönetti. Ekrem beyin köklü çözümleri var. 

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT

Hiçbir şey olmaz. Ne yaptı Ekrem bey haksızlığa uğradı orada. Trabzon ve Ordu'da Ekrem beye gösterilen sempatiyi engellemeye çalıştılar. Bunlar sonucu etkilemez bu milletin bir vicdanı var. Hangi kumpası yaparlarsa yapsınlar bir şey olmaz.

VIP'ler yol geçen hanı. Ben yanımda bakjan yoksa hiç Vıp kullanmadım. Ekrem beyin önüne yasak koyuyorsan söylersin o da kullanmaz Milletvekillerin VIP hakkı var yasak yasaksa geçmez. Tam bir aymazlık.

Yarın ki seçim Ekrem bey inşallah kazanak 

Yarınki seçim iki şey ifade ediyor İstanbullu hakkı elinden alınan birine hakkını verecek. Bozulan adalet terazisi düzelecek İkincisi yargı tek adam rejimine rağmen İstanbul demokrasiden yana oy kullandı.

ERKEN SEÇİM YOK

Türkiye'nin çok sorunu var. Millet seçimden bıktı. İş adamı esnaf önünü göremiyor. Türkiye'nin iç dış sorunu var. Bütün bunlar ortadayken vatandaş saraydan çözüm bekliyor. Vatandaş oy verdi çözüm bekliyor. İşsizlik 8 milyonu geçti ama ben nereye gitsem vatandaş yazıyor oğlum işsiz kızım işsiz işsizim diyor. Bize geldiğine göre iktidara daha çok gitmesi lazım. 17 yıl ülkeyi yöneteceksiniz sonra ülkeyi krize sokacaksınız. Sarayda bolluk bereket olacak vatandaşın mutfağında yangın olacak. Binali bey sesimi duyuramıyorum diyor medyanın büyük kısmı senin elinde. 

İMAMOĞLU - YILDIRIM ORTAK YAYINI

Arkadaşlar defalarca söyledi TRT için. En aykırı gazetecileri çıkarın dedik ben cevap vereyim dedim. Ama cesaret edip çıkaramıyorlar. Havuz medyası ne seyrediliyor ne okunuyor. Diyor sesimi duyuramadım birinci turda olmadı ikinci turda Ekrem beyle TV'ye çıktı ne anlattı hiçbir şey. Şimdi hemen tartışmanın ertesi günü havuz medyası yıldırım çarptı diye manşetler attı ama vatandaş bunu kabul etmedi. Baktılar bu tutmadı niye gizli yaptın Taksim'in ortasında gizli görüşmemi olur. bunlar mızıkçılık yaparak acaba bir şey yapabilir miyiz biyorlar ama siyasette mızıkçılık olmaz. Kaybedecekler ve onlarda kaybetmeyi öğrenecek.

SANDIK GÜVENLİĞİ KONUSU

Sandık güvenliği konusunda önce üyelerden başladık, memur olmayanları koymuşlardı, itiraz ettik. Onları değiştirdiler. Seçmen listeleri dün geldi, bazı eksiklikler vardı. Hemen uyarılar yapıldı. Kesinleşmiş seçmen listeleri hala gelmedi elimize. Bugün gelmesi lazım. Sandık güvenliği için seçmen listelerine uyarı yapıldı. bazı seçmenlerin bulunduğu sandıkla oy kullanacağı sandık farklı ama bulunduğu sandığı terk etmemesi lazım. Biz geçen sandıkla bu sandık durumlarını karşılaştırıyoruz. Avukatlar olacak, AKP'den de olacakmış bundan mutluluk duydum. Arkadaşlara söyledim asla tahriklere kapılmayacaksınız. Biz AA'yı devre dışı bıraktık ne yaparsa yapsın bizim için önemli değil. Biz seçim sonuçlarını birebir izleyeceğiz.

SİYASETTE ESPRİ OLMALI

Bütün siyasi partilerin liderleri bayram gününde tamamen siyaset dışı olarak bir araya gelsin. Çocukluk anıları, üniversite, lise yılları, aileleri, kardeşlerini anlatsın. İnsani yönümüzü ön plana çıkaralım. Bizim de duygularımız, acılarımız, sevinçli günlerimiz var. Fakat gelmediler. Niye gelmediler? Hayret ediyorum. Hangi kanalda olursa olsun. Siyasetin dışında, en sevdiği fıkra, şiir, gazete, hangi yazarı sevdiğini anlatabilir. Hayatının acı-tatlı günleri. En çok güldüren günleri...

Erdoğan ameliyat olmuştu ziyarete gittim.  Ameliyat esnasında boğazından hortum sokmuşlar sesi kısılmış . Ben dedim sizin sesinizi kesmek için o boruyu kullanan doktorun CHP'li olması lazım dedim . Dedi öyle mi falan yok dedim şaka yapıyorum. Siyasette espri olmalı. 

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"

Bu seçim aslında bir İstanbul ana kent seçimi olmaktan çıktı. Bu seçim bir hakkın teslim edilme demokrasinin yolunu açan bir seçim. Baskı pek çok alanda var seçilsen de o koltuğa oturmayacaksın falan. Binali beyin gölgede kalması. Böyle olmaz.

Üzüntüm Ekrem beyin mazbatasının iptali değil. yargının içine düştüğü durum yargıya güvenin temelden sarsılması. Ak Partililer bil adalet yok diyor. Bu toplum vicdanının kanaması demektir. Adalet yürüyüşü nedir biz yürüyüşte bayrak taşımadık neden adalet sadece bizim değil. Bizi protesto edenlere bile bir şey demedik. Adalet yürüyüşü adalet arayan milyonlarca kişinin bize dönmesine neden oldu. eğer siyasette bir değişiklik olduysa bu adalet yürüyüşünün getirdiği değişimdir.

SEÇİMİ ANKARA'DAN İZLEYECEĞİM

Seçimler anlık takip edilecek. O gece AA'nın kuruluş amacı devletin sesini bütün dünyaya duyurmaktı. İlk kez bütün çalışanlar değiştirildi bir partinin yan örgütü haline geldi Haberi objektif vermek zorundasın ama yorum ayrıdır ben buna saygı duyarım. AA verileri vermedi neden acaba CHP yayını takip ediyor mu? Sonuçları takip ettiğimiz görünce AA vermek zorunda kaldı. Bütün ıslak imzalı tutanaklar alınacak ve seçim kordinasyon merkezlerine verilecek.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ANKET AÇIKLAMASI

Bugün akşam seçim yasaklarına kadar her birimiz çalışacağız durma lüksümüz yok Ankaet ne derse desin. Biz çalışmak zorundayız her dakika birini kazanmak her dakika yapılan bir haksızlığın giderilmesi gerektiğini vatandaşa anlatmak bizim görevimiz.

Yerel Seçim 2019 Haberleri