Zeytin, Türk mutfağında kahvaltıların vazgeçilmez besinidir. Bazen sade bazense baharatlı bir şekilde küçükten büyüğe herkes tarafından keyifle tüketilmektedir zeytin; ancak bir konu vardır ki yıllardır sürekli tartışılır durur. Evet, zeytin çekirdeğinin yutulmasından bahsetmekteyiz.
Günümüzde çokça tartışılan bir konu olmasına rağmen eski zamanlarda birçok insan, zeytin çekirdeğinin yutulmasından yanaymış; çünkü zeytin çekirdeğinin birçok faydasını biliyorlarmış Günümüzde ise yapılan birçok araştırmada zeytin çekirdeğinin birçok faydası bilim insanları tarafından da kanıtlandı.
Zeytin çekirdeği yapılan araştırmalara göre çok faydalı. En büyük faydası ise mide iç yüzeyini güçlendirerek mide yanmaları azaltması.
Zeytin çekirdeği aynı zamanda da bağırsağın güçlenmesini sağlayarak kabızlık problemine çözüm oluyor.
Kahvaltıda yutulan 1-2 zeytin çekirdeği, selülozu eriten enzim aktivasyonunu sağlayarak sindirim sistemini güçlendiriyor ve selüloz içeren birçok yiyeceğin sindirimini de bu sayede kolaylaştırıyor.
MİDEDE HIZLICA ERİYOR
Bağırsak sorunlarına kısa sürede çözüm olan zeytin çekirdeği midede, mide asidi sayesinde çabuk şekilde eritilebilmektedir. Enzimler ve mide asitleri, zeytin çekirdeğinin selülozik yapısının tamamını eritebilir.
KANSERE KARŞI KORUMA SAĞLIYOR
Zeytin çekirdeğinin kansere karşı koruma sağladığı da belirtiliyor. Zeytin çekirdeği, iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücreleri tahribata uğratmaya hazırdır. Zeytin çekirdeği yutmak; başta mide kanseri ve prostat olmak üzere birçok kanser çeşidine karşı koruyucu bir kalkan gibidir.