Zayıflamak İçin Yulaf Ezmesi Tüketin! Tok Tutucu, Protein Deposu Pratik 3 Tarif

Yulaf ezmesi, düşük kalori ve yüksek lif kaynağı içeriğiyle diyette mutlaka tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir. Lif içerdiği için sağlıklı karbonhidrat kaynağı olmasının yanı sıra bitkisel protein içerir. Bu da diyette ihtiyaç duyduğunuz aminoasitleri az kaloriyle vücuda almanızı sağlar.

Diyette zayıflamak için yulaf ezmesi tüketmenin onlarca faydası bulunur:

Yulaf ezmesi, lif bakımından zengindir. Lif, sindirim sürecini yavaşlatır, tokluk hissini artırır ve kan şekerini daha istikrarlı tutar. Bu, aşırı yeme eğilimini azaltabilir.

Yulaf ezmesi, vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olan çözünür lifler içerir. Bu, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Yulaf ezmesi, sağlıklı karbonhidratlar içerir ve bu, enerji seviyelerini yükselterek egzersiz yapmanıza yardımcı olabilir.

Yulaf ezmesi aynı zamanda protein içerir. Protein, kasların korunmasına ve kilo kaybı sırasında kas kaybının önlenmesine yardımcı olabilir.

Diyette Yulaf Ezmesi Nasıl Tüketilir?

Yulaf ezmesi ile granola hazırlayıp çantanızda taşıyabilir, işyerine okula götürebilirsiniz. Yulaf ezmesini salatalarınıza karıştırabilir. Yulaf ezmesiyle içecek hazırlayarak diyet smoothie tariflerinde kullanabilirsiniz. Yulafı poğaça ve kurabiye gibi hafif ve kalorisi az atıştırmalık yapımında tercih edebilirsiniz. Yulafla kahvaltılarınız için omlet hazırlayabilirsiniz. Proteinden zengin bu kahvaltı sizi gün boyu tok tutacaktır.

Yulaflı Tok Tutucu Omlet Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Yarım çay bardağı süt
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapımı

  1. Önce yumurta, süt, yulaf ezmesi ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede iyice karıştırın ve 5 dakika dinlendirmeye bırakın. Bu arada yulaflar yumuşasın.
  2. Daha sonra tavaya zeytinyağını alıp iyice ısıtalım ve harcı içine dökün.
  3. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

Yulaflı İlave Şekersiz Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 4 adet muz
  • Hurma, incir
  • 1 paket vanilya
  • 200-250 gram yulaf ezmesi

Yapımı

  1. Yulafın üzerine 4 adet olgunlaşmış muzu ekleyin ve ardından çırpılmış yumurta akı ile birlikte kokmaması için 5-6 dakika kadar çırpın.
  2. Ardından sıcak suda bekletilen incir ve hurmayı ilave edip en son vanilyayı da ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık yardımıyla dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 20- 25 dakika sonra kurabiyeler hazır.

Yulaflı Sütlü Smoothie

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince çekilmiş yulaf
  • 1 adet muz
  • 2 su bardağı süt
  • 4 adet ceviz
  • 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi (şekersiz)

Yapımı

Malzemelerin hepsini blenderdan geçirip bir bardağa boşaltabilirsiniz. Doyurucu smoothieniz hazır.

Yaşam Haberleri