ZAMAN YÖNETİMİ ve FARKINDALIK...Anı yaşarken zamanımı nasıl yönetirim?

Bu bir paradoks gibi görünüyor; Anı yaşarken zamanımı nasıl yönetmeyi düşünürüm? Bu hepimizin bir noktada karşılaştığı bir şeydir. Zaman bir primdir, yapmamız gereken her şeyi yapmak ve hayatımızı yaşamaktan keyif almak için hepimizin sınırlı sayıda saniyesi, dakikası, saati, günü, ayı ve yılı vardır.

Ailelerimiz, arkadaşlarımız, kariyerimiz söz konusu olduğunda zamanımızı nasıl dengeleriz ve aynı zamanda evi temizlemek, çamaşır yıkamak, yemek hazırlamak, mevsimlik tatiller, kaçamaklar planlamak ve emeklilik için birikim yapmak için nasıl zaman ayırırız? Yapılacaklar listesi hiç bitmeyecekmiş gibi görünebilir ama işte programınızı düzenlemenin bazı yolları.

Bir yere yaz


Eğer bunaldığınızı hissetmeye başlarsanız derin bir nefes alın. Biraz daha derin nefes alın ve yapılması gereken her şeyi yazmaya başlayın. Ardından listeyi bugün yapılması gerekenler, yarına ertelenebilecekler ve ileri bir tarihte yapılabilecekler şeklinde kategorilere ayırmaya başlayın. Bu şekilde kafanızı temizleyip şu ana odaklanabileceksiniz.

Farkındalık, Kişisel Bakım ve Beyin

Farkındalık nedir ve zihinsel sağlığa nasıl yardımcı olur?
Daha büyük hedefler için neyi başarmak istediğinizi ve sizi oraya götürecek adımları anlamak önemlidir. Bazen bu, hedefinize nasıl ulaşacağınızı anlayana kadar ilk araştırmayı ve planlamayı gerektirir. Daha sonra atacağınız adımlar ve her adım için ihtiyaç duyacağınız süre hakkında gerçekçi beklentiler belirleyin.

Esnekliğe İzin Ver

Her şeyi kendinize ayırdığınız zaman diliminde yapamayacağınız zamanlar olabilir. Bu iyi. Kendinize biraz hareket alanı tanıyabilirsiniz. İşler her zaman planlandığı gibi gitmeyebilir, ancak zaman çerçevesinin bir gün veya daha fazla geriye alınması gerekse bile programınız için bir yapıya sahip olacaksınız.

“Hiçbir Şey Yapmamak” İçin Zaman Planlayın

Bekle, hiçbir şey yapma mı? Bu verimli ve bilinçli olmanın tam tersi değil mi? Bu zamanımı yönetmeme nasıl yardımcı oluyor? Hiçbir şey yapmamak için zaman planlamak, gün içinde kendinize yapılandırılmamış bir zaman ayırmanız anlamına gelir. Eğer akşam 2 saat kendinize zaman ayırdıysanız anda olmanıza izin verin. Bu, ne olursa olsun yeniden şarj olmanızın zamanıdır. Rahatlamak, yaratıcı olmak, eğlenmek ve sadece "olmak" için kendinize biraz zaman ayırdınız. Ne olursa olsun her zaman anda olmayı unutmayın. Ne yapıyor olursanız olun, odaklanmak çok önemlidir. Nefes alın, rahatlayın ve yapılması gereken diğer işlerin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin. Ve unutmayın, gelecek belirsizliğini koruyor. Sahip olduğumuz tek şey şu an, bu an.

Yaşam Haberleri