Yüzde 100'e Ulaştı! Uyutmuyor, Nefes Aldırmıyor

Türkiye'de hava durumu tam bir zıtlık gösteriyor. Bir yanda sıcak ve nemli hava insanları bunaltırken, diğer yanda seller büyük zararlara yol açıyor. Megakent İstanbul'da sağanak etkili olurken neredeyse yüzde 100'e ulaşan nem nefes aldırmıyor. Peki aşırı nemli hava İstanbul'da ne zamana kadar sürecek?

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar sağanak yağışla birleşince ortaya korkunç bir tablo ortaya çıktı. Başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte nemli hava vatandaşlara adeta nefes aldırmıyor.

İki gündür İstanbul'un birçok ilçesinde yağış etkili olurken devamında gelen nem hayatı olumsuz etkiliyor.

Hava Forum, Twitter hesabından gece yaşanan nem oranlarını paylaştı. Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

NEM YÜZDE 100'E ULAŞTI

"İstanbul'da büyük bir nem patlaması var. Bu gece spor, yürüyüş gibi fiziksel aktivitilerimizi minumuma indirmeliyiz. İşte 22:15 itibarıyla son durum...

Ümraniye %100
Şişli %99
Şile %99
Sarıyer %98
Pendik %95
Büyükçekmece %94
Tuzla %93
Beykoz %91
Üsküdar %88
Kadıköy %85"

NEMLİ HAVA 1 HAFTA DAHA SÜRECEK

İstanbul'da Her geçen gün artan sıcaklıklar vatandaşları bunaltıyor. Sıcaklığa nem de eklenince hissedilen sıcaklık 6-7 derece artıyor. Bazı bölgelerde kısa süreli yağış bekleniyor. Aşırı nemli hava bir hafta daha sürecek. Bağıl nem akşamları yüzde 99'lara kadar çıkıyor.

Diğer şehirlerde ise durum şöyle:

Ankara: İki gün daha gök gürültülü sağanaklar var. Hava sıcaklığı 31 derece.
Bursa: Şiddetli yağış bazı ilçelerde su baskınlarına neden olabilir. Hava sıcaklığı 33 derece.
İzmir: İç kesimlerde kısa süreli sağanak var. Hava çok nemli ve bunaltıcı. Hava sıcaklığı 36 derece.
Antalya: İki gün bağıl nem çok yüksek. Hissedilen sıcaklık 40 derece.
Marmara: Cuma yağışlar Balıkesir-Bilecik kesiminde gök gürültülü şiddetli olacak. Rüzgarlar orta hızda eserken nemli hava bir hafta daha devam ediyor. Edirne 38, Çanakkale ve Balıkesir 33, Kocaeli 32 derece.


İç Anadolu: Kısım kısım etkili olan gök gürültülü yaz sağanakları Eskişehir'de kuvvetli, Çankırı ve Sivas'ta yerel bekleniyor. Bölgede sıcaklıklar temmuz ortalamasının 2-4 derece üzerinde. Eskişehir ve Sivas 33, Konya 32 derece.
Ege: Rüzgarlar sert, kıyılarda nem artıyor. Manisa, Kütahya tarafında sağanaklar şiddetli. Yağış cumartesi de bazı noktalarda devam erecek. Manisa 38, Denizli 39, Muğla ve Afyon 34, Bodrum 36 derece.
Akdeniz: Çok bunaltıcı bir gün. Çoğu şehirde bağıl nem yüzde 70'lerde olduğundan hissedilen sıcaklıklar termometre değerlerinden 7-8 derece daha fazla. Adana ve Isparta 35, Hatay ve Mersin 33 derece. Cumartesi Mersin-Kahramanmaraş boyunca yağmur geçişleri var.

Yaşam Haberleri