"Yüksek Rakımlı Berçelan Yaylası'nda Buzul Gölleri: Doğaseverlerin Cenneti"

Hakkari'de yaz ve kış mevsimlerinin bir arada yaşandığı 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası, yurt içi ve yurt dışından gelen doğaseverlerin akınına uğruyor. Yayladaki buzul göllerine giden doğaseverler, buz gibi suda yüzüp, gölün etrafındaki kar kütleleri üzerinde yürüyüş yaptı.

Hakkari'ye 27 kilometre mesafede bulunan 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası, doğal güzellikleri, serin havası, akarsuları ve yüksek rakımlı zirveleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Rengarenk çiçeklerin açıldığı bu yayla, bazı noktalarda kar örtüsünü koruyarak her mevsim ziyaretçi akınına uğruyor. Son olarak, Hakkarili doğasever Metin Keskin rehberliğinde yaklaşık 20 kişilik bir dağcı ve doğasever grup, yaylaya yürüyüş düzenledi. Araçlarla belirli bir noktaya kadar gittikten sonra 2 saatlik bir yürüyüşle Seyithan ve Lis göllerine ulaştılar. Göl çevresinde piknik yaparak şarkı söyleyen grup, kar örtüsü üzerinde yürüyüş yapma fırsatı buldu.

AYNI İSVEÇ ALP'LERİ GİBİ

Metin Keskin, Hakkari'nin doğal güzelliklerini vurgulayarak, "Berçelan Yaylası ile Cilo ve Sat dağları, yaz mevsiminde doğaseverlerin büyük ilgisini çekiyor. Buraların doğası harika. Gelenler, buraya hayran kalıyor. Doğası, İsviçre Alpleri'ni aratmıyor. Biz de ilimizi tanıtmak adına gelenlere yardımcı oluyoruz. Herkesi buraya bekliyoruz" dedi.

Yaşam Haberleri