Yoğurt tüketirken dikkat. Bu hata tüm besin değerini yok edip- Yoğurdu sulandırıyor

Yoğurt tüketirken dikkat etmeniz gereken uyarı.. Bir çok aşçının dikkat çektiği bilinmeyen gerçek..

Yoğurt eğer çabuk sulanıyorsa yanlış tüketiyorsunuz demektir. Marketten aldığınız yoğurdu mutlaka tahta kaşıkla yoğurt kasesine koyun. Tahta kaşık sayesinde yoğurdunuz asla sulanmayacaktır. Aynı zamanda da yoğurdunuzun besin değerini yok etmemiş olacaksınız.

Posta'da yer alan bir içerikte; Yoğurdun sulanmaması için yapılması gerekenler de sıralandı. İşte o bilgiler

Yoğurt yaparken mayalama işleminin doğru teknikler ile yapılmaması durumunda yoğurdun sulanması ve sünmesi gibi sorunlarla karşılaşmak mümkündür. Yoğurdun sulanmaması için mayalama sıcaklığının doğru olması oldukça önemlidir. Yoğurt mayalanırken öncelikli olarak alınan sütün kaynatılması gerekmektedir. Süt kaynadıktan sonra ise mayalama sıcaklığı olarak bilinen 40-45 dereceye gelene kadar beklenilmesi gerekir.

Sütün mayalanması için sıcaklığı ayarlamak isteyen kişilerin sütü ölçme imkanı yoksa parmak ölçümü yapmaları da mümkündür. Süt ılıyınca serçe parmağınızı sütün içerine sokarak dokuza kadar sayabilirsiniz. Dokuza kadar saydığınız da tam dokuz dediğiniz an da parmağınız da yanma hissederseniz eğer ideal yoğurt mayalama sıcaklığını elde etmişsiniz demektir.

Yoğurt mayalamak için tercih edilen süte bağlı olarak da yoğurtta sünme ve sulanma gibi problemler ortaya çıkabilir. Tüm teknikleri doğru bir şekilde uygulamanıza rağmen mayaladığınız yoğurt da sünme ve sulanma gibi sorunların olması durumunda satın aldığınız sütü değiştirmeniz de önerilmektedir.

YOĞURDUN SULANMAMASI VE SÜNMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI?


Yoğurdun sünmemesi ve sulanmaması için mayalama esnasında sütün çok yüksek sıcaklıkta veya düşük sıcaklıkta olmaması gerekmektedir. Sütün düşük ısıda olması yoğurdun sünmesine neden olurken yüksek ısıda olması ise yoğurdun sulanmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden yoğurt mayalama işlemi yapılırken süt sıcaklığının doğru bir şekilde ayarlanması oldukça önemlidir.


Yoğurt mayalama işlemi sırasında tercih ettiğiniz mayanın da yoğurdun sünmesi üzerinde bir etkiye sahip olduğu söylenebilir. Mayalama işlemi sırasında tercih ettiğiniz maya, ev yoğurdu değil de hazır yoğurt ise yaptığınız yoğurtta sünme problemi ile karşılaşabilirsiniz.

Yoğurdun mayalanması için 5-6 saat oda sıcaklığında bekletmek yeterli olacaktır. Daha uzun süreli olan bekleme süresi ise yine sulanmaya sebep olabilecek etkenler arasında yer almaktadır. Sonrasında ise dolapta 1 gün süre ile dinlenmeye bırakılması oldukça önemlidir.

Yoğurdun sulanmaması için ayrıca tahta kaşın kullanıp, yoğurdu aldıktan sonra içinde çukur bırakmayın. Yoğurdun yüzeyini her zaman düz tutmaya özen gösterin.

İlgili Haberler

Kabarmayan kek kalmasın... Kekleri daha lezzetli hale getiren tüyo
Kaynatılıp içilince beyni güçlendirip hafızayı uçuruyormuş.. Onun için süper bitki deniyor
İlk kez tadan çok beğeniyor.. 5 gün boyunca bayatlamayan limonlu gevrek poğaça

Yaşam Haberleri