Yiyen Acıkmıyor: Yulaf Ezmesinden 10 Kat Daha Doyurucu!

Kaplan fındığı şekil, renk ve tat olarak klasik bademleri andırır. Hatta bu nedenle yer bademi olarak da bilinir. Tok tutucu özelliği açısından yulaf ezmesinden daha etkili olan kaplan fındığının vücuda faydalı yanlarına gelin yakından bakalım.

Kaplan fıstığı günlük diyetinize dahil etmek, sağlıklı ve dengeli beslenmenize katkıda bulunur. Kaplan fıstığı, 100 gramda 24 gramlık yüksek lif içeriği sayesinde tok tutucu etkiye sahiptir.

İçerdiği lif sayesinde daha uzun süre tok kalırsınız ve sindirim sistemine de iyi gelir. Atıştırmalık olarak kaplan fıstığı yemek, iştahla mücadele etmenin ve kilo vermenize yardımcı olmanın mükemmel bir yolu olabilir.

MİNERALLERDEN ZENGİNDİR

Kaplan fıstığı özellikle potasyum, magnezyum ve kalsiyum açısından zengindir. Egzersiz yapıyorsanız, kas ve kalp fonksiyonu için çok önemli olan bu minerallerden her zaman yeterince aldığınızdan emin olmalısınız.

Birçok kuruyemiş besin değerleri bakımından kaplan fıstığının yanından bile geçemez. Kilo vermek isteyenler için 100 gramında 370 kcal bulunur ve bu nedenle diğer kuruyemişlere kıyasla daha düşük kaloriye sahiptir. Bununla birlikte, kaplan fıstığI bol miktarda doymamış yağ asitleri içeren mükemmel bir yağ kaynağıdır.

ALERJİSİ OLANLAR İÇİN İYİ BİR ALTERNATİF

Fındık ve fıstık yemeyi seviyorsunuz ama alerjiniz mi var? Kaplan fıstığı bu konuda yardımcı olabilir, çünkü tadı fındıklara benzese de tamamen farklı bir cinstendir ve çoğu zaman yanlış bir şekilde fındık olarak anılırlar.

NASIL YENİR?

Temel olarak kaplan fıstığını diğer kuruyemişler gibi tüketebilirsiniz. Müsli veya yoğurt için ve smoothie kaselerinde üst malzeme olarak eklendiğinde çok lezzetli olacaktır.

Kaplan fıstığı unu çok ince öğütüldüğünde ekmek veya tatlı pişirmeye de uygundur.

Pişirme ipucu: Kaplan fıstığı unu doğal olarak biraz tatlı olduğundan, tarifte belirtilenden biraz daha az şeker kullanmak iyi olacaktır.

Yaşam Haberleri