Yiyecekleri folyoda mı yoksa pişirme torbasında mı pişirmeli? En iyi seçenek hangisi:

Fırında pişirilmiş yiyecekler, özellikle fazla yağ içeren, kızartılmış yiyeceklerden çok daha sağlıklıdır. Ancak herkes, yiyecekleri bir fırın tepsisine koyup fırına koymanın basit yöntemini tercih etmez. Bulaşıklar ve fırın kirlenir ve tabak kuru ve sert olabilir. Plastik bir torba veya folyo içinde uzun süredir başka pişirme yöntemlerini benimsemiştir. Ama hangi seçenek daha iyi?

Pişirme işlemi en basit pişirme yöntemlerinden biridir, kaynatma veya kızartmada olduğu gibi mutfakta sürekli bulunmayı gerektirmez, ocağın yanında durmanıza gerek yoktur. Torba veya folyo içinde pişirmek yağların ve meyve sularının dışarı çıkmasını önler, daha sonra fırın yüzeylerinin yıkanmasına gerek kalmaz.

Pişirme işleminin kendisi önemli ölçüde hızlanır: et iki saat yerine bir buçuk saatte, balık ise tam anlamıyla 20-30 dakika veya daha kısa sürede pişirilebilir.

Plastik torbada pişirme kuralları

Pişirme torbaları 220-250 dereceye kadar ısınmaya dayanabilen, ısıya dayanıklı bir filmdir. Toksik değildir ve yemeklerin tadını ve aromasını etkilemez. 200 °C'yi aşmayan bir sıcaklıkta, zarf içinde pişirilmesi tavsiye edilir. Yemeğin hazır olup olmadığını değerlendirmek için tahta bir çubuk veya kürdan ile doğrudan çantanın içinden delebilirsiniz. Etin kabuk almasını istiyorsanız poşeti keserek açabilir ve yemeği 15 dakika daha fırında bırakabilirsiniz.

Ürün için poşetin uzunluğunu belirlerken her iki tarafta 20 cm'lik bir kenar boşluğu bırakın; bu, onu güvenli bir şekilde bağlamanıza olanak tanır. Torbayı bağlamadan önce içindeki havayı boşaltmanız gerekir. Yemek pişirirken torbanın kenarlarının fırının sıcak duvarlarına değmemesine dikkat edin. Yiyecek torbası önceden ısıtılmış bir fırına yerleştirilir. Torbanın patlamasını önlemek için, buharın dışarı çıkması için kürdan ile birkaç yerinden delmeniz gerekir.

Folyoda pişirme:

Önemli bir nüans folyo, yemeğin bileşenlerinin kokusunu ve tadını değiştirmez, eşit şekilde ısınmasına yardımcı olur ve pişirme işlemini hızlandırır. Folyo aynı zamanda pişmiş yiyeceklerin daha sonra saklanması için de idealdir çünkü yağın kaçmasını önler ve güneş ışığına, suya, bakterilere ve kokulara karşı korur. Ancak folyoyla ilgili önemli bir nüans var. Sirke, domates suyu, limon gibi asitli gıda bileşenleriyle temas edebilir. Bu nedenle asitli gıdalar belirgin bir metalik tat kazandığından bu tür temaslardan kaçınmak daha iyidir. Ayrıca mikrodalga fırınlarda folyo asla kullanılmamalıdır. Mikrodalgaları ayna gibi yansıtır, yemek pişmez ve mikrodalga zarar zarar görür.

Yaşam Haberleri