Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Patates ve soğanları bu şekilde saklamak aslında çok sağlıksız

Hepimizin bir alışkanlığı var. Markette, pazartda Pek çok yemekte kullandığımız patates ve soğanları diğer meyve ve sebzelere göre çok daha fazla satın alırız. Bu nedenle de saklama konusunda ek bir uğraş vermemiz gerekir. Patates ve soğan saklarken yapılan bu hata sebzelerinizin bozulmasına yol açıyor.

Hemen hemen her yemekte kullanılan soğan ve patateslerin saklanması önemli bir konudur. Diğer sebze ve meyvelere göre daha yüklü miktarda satın alınan soğan ve patatesler uzun süre bekletildiği takdirde bozulmaya başlar. Bu bozulmaların önüne geçmek için bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz.

Patates ve soğanları saklarken yapılan yanlışları bildiğinizde ve bunun yerine doğru saklama yöntemini kullandığınızda uzun süre sağlıklı yapısını koruyan sebzelerinizi tüketebilirsiniz. İşte patates ve soğan saklarken sıkça yapılan yanlış saklama biçimi ve doğru patates, soğan saklama yöntemi:

Patates ve soğanları saklarken en sık yapılan hata patates soğanları saklamadan önce yıkamaktır. Özellikle üzerlerinde toprak kaldığı için patatesleri yıkarız. Ancak yıkanan patates ve soğanlar nemlendikleri için kısa sürede bozulmaya başlarlar. Sizler farkında olmasanız dahi kısa sürede sağlığınızı tehdit edecek seviyeye gelirler.

Bunun yerine patates ve soğanları saklarken üzerlerinde kalmış olan toprak ve kirleri susuz bir şekilde bir süngerin sert yüzü ile çıkarabilirsiniz. Patateslerde kabuğunu soymamaya dikkat ettiğiniz sürece patates ve soğanları bu şekilde temizleyebilir ve kolaylıkla uzun süre saklayabilirsiniz. Patates ve soğanları temizledikten sonra saklama kapları içerisinde dolapta bekletmek çok daha uzun süre taze kalmalarını sağlayacaktır.

5 5

Patates ve soğanları temizledikten sonra buzdolabında saklamak istemeyenler genellikle çuval ya da file içerisinde saklamak isteyebilirler. Bu durumda dikkat etmeniz gereken ise çuval ya da filenin alt kısmının soğuk beton ile temasını kesmek olmalıdır. Betona direkt olarak temas eden sebzeler nem çekeceğinden kısa sürede bozulmaya başlar.

Yaşam Haberleri