Yıllardır yanlış tüketmişiz! Kurusu yaşından 5 kat faydalıymış

Hayatımız boyunca sağlıklı bildiğimiz ancak insan sağlığına zararlı olan sayısız yiyecekler var. Bunların yanında yanlış tüketilen meyve ve sebzelerde var. İşte yşını değil de kurusunu tükettiğimizde sağlığa 5 kat daha fazlşa yararı oladuğu anlaşılan o meyve...

4 mevsimin yaşandığı Türkiye'de çok sayıda meyve ve sebze yetişiyor.

Tam bir şifa deposu olan ürünler, her yıl çiftçiler tarafından binbir zorlukla üretiliyor.

Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez meyvelerinden olan Trabzon hurması, milyonlarca vatandaşın en sevdiği meyve arasında yer alıyor.

Özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde Cennet Meyvesi olarak bilinen meyvenin insan sağlığına sayısız fayadaları bulunuyor.

Ancak, yıllardır çoğunlukla yaş olarak tüketilen meyvenin, kurutulduğunda insan sağlığına 5 kat daha yararı olduğu ortaya çıktı.

YAŞ TRABZON HURMASININ YARARLARI

- Vücudun, enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olur, dokuyu iyileştirir

- Kalp ve diyabet riskini azaltır

- Kansızlığı önler

- Bağışıklığı güçlendirir

- Mide rahatsızlıklarının iyileşmesine yardımcı olur

- Kolestrol seviyesini düşürür

KURU TRABZON HURMASININ YARARLARI

- Bağışıklığı güçlendirir

- Bağışıklık sistemini güçlendirir

- Mide hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur, kabızlığı önler

- Göz sağlığına katkıda bulunur

- Yüksek miktarda C vitamini barındırır

- Vücut direncini güçlendirir, enfeksiyonlara mücadele eder

- Kilo vermek isteyenler için birebir

- Kanserle mücadele eder

- Şeker hastaları güvenle tüketebilir

- Hemoroid hastalığının iyileşmesine yardımcı olur

- Antioksidan deposudur

- Karaciğeri temizler

Yaşam Haberleri