Yeni far almaya gücünüz yetmediğinde araba farlarını bu yöntemle çok ucuza temizleyeceksiniz:

Plastik farları temizlemek için oksitlenmiş tabakayı nazikçe kazıyacak bir aşındırıcıya ihtiyacınız olacaktır. Paradan tasarruf etmek için basit ev ilaçlarını kullanabilirsiniz. Sonuçlar geçici olmasına rağmen, herhangi bir nedenden dolayı yeni far almaya gücünüzün yetmediği durumlarda kesinlikle harika ve hızlı bir çözümdür.



Arabanızın farlarının zamanla neden bulanıklaştığını, hatta sarıya döndüğünü hiç merak ettiniz mi? Endişelenmeyin, bunun farlarınızın kalitesiyle değil, onları yapmak için kullanılan malzemeyle ilgisi vardır.
Üretim maliyetlerinin daha ucuz olması nedeniyle cam farların yerini plastik farlar aldı. Ne yazık ki plastik oksijenle, güneş ışığıyla, UV ışınlarıyla, yüksek sıcaklıklarla ve nemle reaksiyona giriyor. Zamanla bu reaksiyonlar bulanıklaşmaya veya oksidasyona neden olur.

Farları diş macunuyla temizleme
Diş macunu farları temizlemek için en popüler fikirlerden biridir. Ağartma özelliği far camındaki buğulanmanın giderilmesine yardımcı olur.
Neye ihtiyacınız olacak:
- kendinden yapışkanlı bant;
- araba parçaları için balmumu;
- araba yıkama sabunu ve suyu;
- temiz paçavralar;
- sprey şişesi;
- Diş macunu;
- soda bikarbonatı.

Nasıl temizlenir?


1. Farları ve etraflarını su ve araba yıkama sabunu ile yıkayın.
Her şeyi temiz bir bezle kurulayın.

2. Otomotiv yapışkan bandı uygulayın.
Farların çevresine dikkatlice yapıştırın, amaç aracın boyasını korumaktır. Kaplamanın zarar görmesini önlemek için otomobiller için tasarlanmış özel bir bant kullanılması önemlidir.
3. Farlara tekrar sabunlu su püskürtün.
Farlardan birine sabunlu su solüsyonu uygulamak için bir sprey şişesi kullanın.
4. Diş macununu bir beze sürün ve hafifçe ovalayın.
Temiz bir beze az miktarda diş macunu sürün. Hafif ila orta basınç kullanarak farı diş macunuyla dairesel hareketlerle fırçalayın. Fara önceden hafifçe sabunlu su püskürtmeyi unutmayın.
5. Diş macununu yıkayın.
Fardaki diş macunu kalıntılarını temizlemek için temiz su kullanın.
6. Aynı işlemi diğer far için de yapın.
Yukarıdaki adımları diğer far için de tekrarlayın, ardından her iki farı da temiz bir bezle kurulayın.
7. Bir kat balmumu uygulayın.
Otomobil parçaları cilasını alın ve temiz bir bezle her fara bir kat uygulayın. Onları silin.


Başka bir aşındırıcı olarak kabartma tozu
Kabartma tozu ve suyu karıştırın ve farları diş macunuyla yenilerken yaptığınızın aynısını yapın. Kabartma tozu ve suyu karıştırdığınızda bir macun elde etmelisiniz. Kuru bir bez alın ve kabartma tozu solüsyonunu far camına uygulayın. Kabartma tozu solüsyonunu bolca uygulayarak fırçalamaya devam edin. Sonuçları görmek için durulayın.

Far temizleme yağı
Özel yağlayıcılar sararmış farlar için iyi bilinen bir çözümdür. Far camını sabun ve suyla yıkadıktan sonra temiz bir bezle silin, yağlayıcı kutusunu (genellikle silikon bazlıdır) çalkalayın ve far camının her yerine püskürtün.

Farlar için koruyucu film
Koruyucu film ne işe yarar? Bu hiç şüphesiz sevdiğiniz arabanızın farlarını korumak için yapabileceğiniz en iyi yatırımdır. Otomotiv far filmi poliüretan veya esnek akrilikten (polimetilakrilat, pleksiglas) yapılır ve elementlere karşı ek koruma sağlamak için aracın tamamına veya belirli bölgelerine dikkatlice uygulanır.

Hem kabartma tozu hem de diş macunu, aşındırıcı özellikleri sayesinde işe yarar ve oksitlenmiş plastik katmanını kazıyarak yararlı etkilerini gösterirler. Ancak her ikisi de çok zaman ve çok fazla yağlayıcı gerektirir. Far camlarınızın uzun ömürlü olması için karbonat veya diş macunu kullandıktan sonra cila ile de koruma altına alabilirsiniz.

Yaşam Haberleri