Yeni bir trend: Blog yazarı kapsül otellerin artılarını ve eksilerini anlattı

Giderek daha fazla yalnız turist, pansiyonlardaki yataklar yerine kapsül otelleri tercih ediyor.

İstatistiklere göre yalnız turistler genellikle bir şirketle tatil yapanlardan çok daha fazla para ödüyor . Ve en somut harcamalardan biri de konaklamadır, çünkü tek kişilik bir odanın maliyeti genellikle iki veya üç kişilik odayla aynı veya biraz daha fazladır.

Tatillerinin bütçesini bir şekilde en aza indirmek için, birçok bekar turist, pansiyonların ortak odalarında kalmayı tercih ediyor - bir odayı birkaç, hatta bir düzine kişiyle paylaşmak zorunda kaldığınızda, yalnızca bir yatak için ödeme yapıyorsunuz. Son zamanlarda sözde kapsül otellerde konaklama, yalnız turistler arasında popülerlik kazanıyor.

Gerçek şu ki, uzmanlar şu anda pansiyonlarda kalma maliyetinde bir artışa dikkat çekiyor - bu tür çok yataklı odalarda bir gecenin ekonomi sınıfı bir otel odasındakiyle hemen hemen aynı olduğu durumlar var. Özellikle popüler destinasyonlar söz konusu olduğunda. Bu arada, kapsüller artık çok daha ucuz ve çok daha fazla mahremiyet sağlıyor.

Japonya'da kapsül otel konseptini ortaya attılar. Yaklaşık 2×1×1,25 metre boyutlarında hücrelerdir. Bu boyut uyumak, TV izlemek, dizüstü bilgisayarda çalışmak veya kitap okumak için yeterlidir. Bu tür kapsüllerde yemek yemek ve sigara içmek kural olarak yasaktır.

Bu tür oteller genellikle tren istasyonlarında veya havalimanlarında uzun konaklamalı yolcuların biraz dinlenmesi için kuruluyor.
Bu arada seyahat blog yazarı Sam Sears, kapsül otellerde kalmanın artıları ve eksileri hakkında kişisel deneyimlerinden bahsetti. Hayatı boyunca, tam ölçekli savaştan önce bile Reykjavik (İzlanda), Bogota (Kolombiya) ve Kiev'de (Ukrayna) olmak üzere üç kez bu tür kapsüllerde yaşadı.

Neyi beğenmedim:
Her üç durumda da prizler çalışmadı.
Bölmelerin içindeki Wi-Fi düzensizdi.
Her üç durumda da TV'ler bağlı değildi.
Kapsüllerin temizlenmesi zordur, bu nedenle yatağın kenarlarında yiyecek kırıntıları ve ambalaj parçaları kalabilir.

Neyi beğendim:
Neredeyse her zaman ucuzdur.
Önceden rezervasyon yapmak kolaydır.
Uyumak rahat.
Çoğu zaman iyi bir yerde.
Diğer gezginlerle tanışmanın harika bir yolu.
Odalar güvenlik ve değerli eşyaların saklanması için kilitlidir.
Banyolar paylaşılsa da her zaman temizdi.

Yaşam Haberleri