Yemeklerin Lezzetini Kat Kat Artırır: Konfi Sarımsak Nedir? Evde Nasıl Yapılır?

Konfi tekniği yiyecekleri yağla kaplayarak, yumuşak ve zengin aroma alıncaya kadar kısık ateşte pişirilen bir tekniktir. Birçok mutfak taktiği gibi tüm dünyaya Fransa'dan yayılmıştır. Peki yemeklerin lezzetini bu kadar artıran konfi tekniğiyle sarımsak nasıl hazırlanır?

Çiğ sarımsak konfi tekniğiyle buluşturup hayvansal yağ veya sızma zeytinyağı ile pişirildiğinde inanılmaz lezzetli bir hale geliyor. Hazırladığınız konfi sarımsağı et veya sebze yemeklerinde kullanabilirsiniz. Sarımsaklı ekmek yapımına çok yakışan konfi sarımsağı aynı zamanda makarna soslarına ekleyebilir, meze yapımında kullanabilirsiniz.

Lezzeti arttırmak için sarımsak konfitini patates püresi veya humusla karıştırabilir, hızlı bir sarımsaklı ekmek yapmak için ekşi mayalı ekmeğin üzerine sürebilirsiniz.

Geçelim yapımına...

Konfi Sarımsak Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2-3 baş sarımsak
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2-3 tane karanfil (kullanmayabilirsiniz)

Yapımı

Fırını 250 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Sarımsak ve yağı küçük, ısıya dayanıklı bir kaba koyun (karanfiller yağın altında kalmadıysa daha fazla yağ ekleyin). Kapağını kapatın ve sarımsaklar altın rengi ve yumuşak oluncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Soğumaya bırakın; sarımsak ve yağı hava geçirmez bir saklama kabına aktarın ve soğutun.

Bu şekilde hazırlanan konfi sarımsak 2 hafta süreyle buzdolabında saklanabilir. Kullanmadan yarım saat önce oda sıcaklığına gelmesi için kullanacağınız miktar kadarını buzdolabından çıkarmanız yeterli olacaktır.

Yaşam Haberleri