'Yedi Renkli Göl'de Yeni Keşif

Isparta'da 'Yedi Renkli Göl' olarak bilinen Eğirdir Gölü'nde 2 düden tespit edildi.

Doğal güzelliğiyle birçok ziyaretçiyi cezbeden "Yedi Renkli Göl" olarak bilinen Eğirdir Gölü, son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle kirlilik ve su seviyesi düşüşü gibi problemlerle boğuşuyor.

Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR) tarafından yapılan kontrollerde Boyalı mevkisinde "doğal kuyu" olarak adlandırılan düden keşfedildi. Bu düdenlerden yoğun şekilde yeraltına su gidişi olduğu belirtildi.

EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, DSİ'nin su ölçüm cetvellerine göre su seviyesinin 914,66 metre olarak ölçüldüğünü ve gölün 6 santimetrelik yükseliş ve düşüşler yaşadığını söyledi. Can, "Yoğun bir sıcak hava beklentisi içerisindeyiz. Dolayısıyla suda hızlı bir düşüş gerçekleşecek. Su seviyesindeki kritik noktaları çoktan aştık." dedi.

Kuraklık nedeniyle gölde yosun ve otlanma gibi problemler ortaya çıktı. Kirlenme miktarlarında artış gözlemlendiği belirtilen açıklamada, Eğirdir Gölü'nden faydalanan çiftçiler ve vatandaşların su tasarrufuna önem vermesi ve daha az suyla daha çok iş yapmanın yollarını bulması gerektiğine dikkat çekildi.

Yaşam Haberleri