Yarım avokado nasıl korunur? Basit bir hayat numarası : Kararmaz , bozulmaz

Salata ve diğer yemekleri hazırlamak için meyvenin tamamına her zaman ihtiyaç duyulmaz. Soğan ya da patates olması belki önemli olmayabilir ancak avokadonun yalnızca yarısı kadar sağlıklı ürün kaldığında, her vitamini ve her kuruştan tasarruf etmek istersiniz.



Salataları ve diğer yemekleri hazırladıktan sonra kalan avokadoları nasıl düzgün bir şekilde saklayacağınızı size anlatacağız.
Avokadoyu buzdolabında bir tabakta bırakırsanız etinin kararacağı, kuruyacağı ve kırışacağı bir sır değil. Tadı daha iyiye doğru değişmeyecek.

Nasıl saklanır ?

Avokado yarısının oda sıcaklığında mı yoksa buzdolabında mı saklandığına bakılmaksızın, havayla teması nedeniyle kararması kaçınılmazdır.

En güvenli yol sadece kalan her şeyi sardığı şeffaf folyo değildir, bu çözüm doğrudur ancak yeterli değildir.
Meyvenin kesilmiş yüzeyine bir kat zeytinyağı sürmek en iyisidir.
Yağ, havayla temasa ve kaçınılmaz kimyasal reaksiyonlara karşı koruma sağlayacak bir bariyer görevi görecektir. Sonuç olarak dış yüzeyi parlak kalacaktır.
Yağlanmış avokadoyu hava geçirmez bir kaba koyun ve buzdolabına koyun.
Ancak bu durumda bile meyveyi dört gün içerisinde amacına uygun olarak kullanmaya çalışmalısınız.
Raf ömrü avokadonun olgunluğuna ve buzdolabındaki sıcaklığa bağlıdır.

Yaşam Haberleri