Poğaça yaparken herkes puf puf kabarmasını ve yumuşacık olmasını ister. Vereceğimiz karbonatlı poğaça tarifi sayesinde sizlerde çok lezzetli poğaçalar yapabileceksiniz.
Hamura ekleyeceğiniz sirke poğaçanızın çok daha lezzetli olmasını sağlayacak.
POĞAÇA HAMURUNA NEDEN SİRKE KONUR?
Yaş ya da kuru mayalı, ılık sütlü az yağlı poğaça hamurlarına katıldığında, sirke bu poğaçaların çok daha uzun süre dayanmasına yardımcı olmaktadır. Bol yağlı, kabartma tozlu poğaçaların içerisinde ise ağızda dağılan bir poğaça pişirmenizi sağlamaktadır.
İşte lezzetine hayran kalacağınız poğaça tarifimiz.
Ölçülere göre hareket ederseniz poğaçanız çok lezzetli olacaktır.
Gerekli malzemeler
125 gr tereyağı veya margarin(eritilmiş)
2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı dolusu karbonat (5 gr)
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı kadar un
İç harcı için: Peynir
İnce ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı
İsteğe göre Susam ve çörek otu
Hamur içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
LEZZETLİ POĞAÇANIN TARİFİ
Yoğurma kabının içerisine; eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, sirke ve karbonatı alıp güzelce karıştırın. Birkaç dakika hamurun kabarması için bekleyin.
Unu ve tuzu da ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurma işlemi çok önemlidir. Ardından 5 dakika kadar hamurunuzu dinlenmeye bırakın.
İç harcı için; peynir ve ince ince kıyılmış doğranmış maydanozu bir kase içerisinde iyice karıştırın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edin. Elde ettiğiniz bu bezeleri avucunuzun içinde açıp, yeteri kadar iç harcını koyarak kapatın ve elinizle tekrar yuvarlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak poğaçalarınızı dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otundan isteğe göre serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
İşte bu kadar kolay. Deneyecek herkese afiyet olsun.