Yaprak Sarması Pişirirken Bilmeniz Gereken Teknik: İçinin Çok Daha İyi Pişmesini Sağlıyor

Türk mutfağının en çok sevilen yemeklerinden biri olan yaprak sarmayı yaparken bu aşçılık sırlarını deneyin. Pişireceğiniz yaprak sarma çok daha lezzetli olacak.

Yaprak sarması Türk mutfağında herkes tarafından sevilen yemekler arasında yer alır . Farklı malzemelerin yaprakların içlerine doldurulmasıyla hazırlanan yaprak sarması farklı pişirme tekniklerine sahip bir yemek türü olarak bilinir.

Peki, yaprak sarması daha lezzetli nasıl pişirilir?

En çok asma yaprağından yapılan yaprak sarması pancar, pazı, lahana ve karalahana gibi birçok yapraklardan da yapılır. Ancak en sevileni asma yaprağıyla yapılan halidir.

Ülkemizde birçok çeşidi bulunan yaprak sarmasının lezzetli olabilmesi için pişirme teknikleri de oldukça büyük önem taşır.

SARMA YAPARKEN BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR

* Zeytinyağlı sarmalarda mutlaka sızma zeytinyağı kullanılmalıdır.

*Zeytinyağlı sarmalarda seçilen yapraklar çok büyük ve damarlı olmamalıdır. İri yapraklar etli dolmalarda kullanılabilir.

*İç harcı sıcak suda mutlaka bekletilmelidir.

*Sarmalar tencereye yerleştirilirken sıkıca yerleştirilmelidir. Böylece sarmaların tencerede dağılması da önlenmiş olacaktır.

*Tencereye dizilen sarmaların üzeri porselen bir tabakla örtülmelidir. Bu yöntem sayesinde sarmanın içi çok daha iyi pişecektir ve asla sarmalar dağılmayacaktır.

*Tencerelerin dibi sarmalar konmadan önce bir kaç yaprakla örtülmelidir. Bu yöntem sarmaların dibe yapışmasını engellemeye yarar.

*Sarmalar tencere içerisine kesinlikle dikey dizilmelidir.

Sizlerde sarma yaparken bu püf noktaları uygulayın.

KIYMALI YAPRAK SARMA İÇİN MALZEMELER

500 gram kıyma

1 büyük soğan

1 demet maydanoz

1 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı nane

Kırmızı toz biber ve karabiber

1 su bardağı zeytin yağı

2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası

Tuz

KIYMALI YAPRAK SARMANIN TARİFİ

1. adım: Kıymalı bir kaba alın ve içine soğanı rendeleyin.

2. adım: Daha sonra yıkanmış pirinci ve diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.

3. adım: Karışımın bol zeytinyağlı olmasına dikkat edin

4. adım: Salamura yaprakları birkaç dakika suda kaynatın.

5. adım: İç harcından alıp tek tek sarın ve tencereye dizin.

6. adım: Üstüne sarmalar üste kalacak şekilde su ekleyin ve zeytinyağı gezdirip 1,5 saat kısık ateşte pişirin.

Son adım: Daha sonra servis edin.

Yaşam Haberleri