Bağırsaklarınızda bir durgunluk varsa sandaloz sakızını deneyebilirsiniz. Bu sayede bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. Çiğneyerek tüketilen sandaloz sakızını toz olarak da kullanabilirsiniz. Dövülerek toz haline getirilen sandaloz sakızı, sirke ile birlikte tüketilir.
Sandaloz Sakızı Faydaları
- Yağ yakıcı özelliği vardır.
- Kabızlığa iyi geldiği bilinir.
- İştah kapatıcı özelliği nedeniyle kilo vermek isteyenler için tercih edilir.
- Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.
- Bağırsakların düzenli çalışmasına etki eder.
- Kalp, böbrek ve damar yağlanmasına karşı vücuda direnç sağlar.
Sandaloz Sakızı Sirke İle Birlikte Tüketildiğinde Ne İşe Yarar?
Dr. Ender Saraç Sandaloz sakızını sirkeyle birlikte tüketmenin önemine dikkat çekmektedir.
Öğütülmüş bir çay kaşığı sandaloz sakızını, 1 bardak içme suyunu ve1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp içebilirsiniz. Bu sayede vücudun yağ yakma hızına katkı sağlayıp, bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını sağlayabilirsiniz.