Whatsapp'tan Devrim Niteliğinde Yenilik

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Samsung'un hazırladığı yapay zeka modeli Galaxy AI, Whatsapp'a devrim niteliğinde yeni bir özellik getiriyor.

Samsung tarafından çıkarılan yapay zeka modeli Samsung Galaxy AI, önümüzdeki günlere damgasını vurması bekleniyor. Galaxy AI'in dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu olan WhatsApp aramaları için için geliştirdiği yeni özellik devrim niteliği taşıyor. Samsung tarafından edinilen bilgilere göre kullanıcılar bu yeni özellik sayesinde WhatsApp aramaları esnasında, anında çeviri yapılarak ekrana yansıtılabilecek.

YABANCI DİLDEKİ İNSANLARLA KONUŞULABİLECEK

Bu yeni özellik sayesinde Whatsapp kullanıcılarının hiç bilmediği bir dilde konuşan biriyle bile rahatlıkla iletişim kurabilmesi amaçlanıyor. Bu şekilde dil engelinden kaynaklı iletişim sorunun tamamen ortadan kalkması bekleniyor.

Güney Kore menşeli teknoloji devi Samsung, henüz bu yılın başında duyurulmasına rağmen kısa sürede büyük yol kat eden Galaxy AI'in ardından bu sefer de One OI 6.1.1 ile birlikte gelecek canlı çeviri özelliğini açıkladı.

Samsung firmasının bu yeni özelliği 10 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenecek olan Galaxy Unpacked etkinliğinde sektör temsilcilerine detaylandırması bekleniyor.

Samsung ayrıca, Galaxy AI özelliğine sahip cihazlarda stok Mesajlar uygulamasında ve üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarında (WhatsApp dahil) gerçek zamanlı dil çevirisi getirecek. Bu sayede SMS atarken bile anlık çeviri yapabilecek ve dil bariyerini aşabileceksiniz.

Yaşam Haberleri