Domates çorbası, diğerleri arasında likopen, flavonoidler ve C ve E vitaminleri dahil olmak üzere mükemmel bir antioksidan kaynağı olarak bilinir. Antioksidan tüketmek, daha düşük kanser riski ve obezite ve kalp hastalığı gibi iltihaplanma ile ilgili hastalıklarla uzmanlar tarafından ilişkilendirilmiştir. Yapılan çok sayıda araştırma domates çorbasının faydalarını ortaya çıkarmıştır.
Vücuttaki iltihaplanma sorunuyla baş eden domates çorbasının yapılışı da son derece kolaydır. İşte işinize yarayacak közlenmiş domates çorbası tarifi.
Közlenmiş domates çorbası tarifi
Malzemeler;
2 yemek kaşığı tereyağı (margarin ile karıştırılabilir)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı;
Bir fırın kabının içerisine irice kesilen domates, soğan ve sarımsak alınır üzerine tuz ve karabiber eklenerek 200 derece önceden ısıtılmış olan fırında renk değiştirip yumuşayana kadar pişirilir. Geniş bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvıyağ alınarak tereyağı eritilir, un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine kabukları soyulmuş ve közlenmiş olan domates, soğan ve sarımsak eklenir birkaç dakika kavrulur üzerine su eklenir. Damak tadına göre tuzu ayarlanır, kaynamaya başlayınca el blenderından geçirilir ve sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun.