Vücudunuz birtakım enerji kaynaklarına, vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Bu besin ögelerine önem verdiğimiz sürece hastalık riskimizi minimuma düşürür.
Ayrıca vücudun yenilenmesine destek olur. Hem vücudu yenilemek hem de her zaman kilo kontrolü sağlayabilmek için bu besinleri tüketmeye özen gösterin.
TURP
Turp, folik asit, K vitamini ve antioksidan yönünden oldukça zengin. Tam bir vitamin deposu olan turp, vücut sağlığını koruyor. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirerek hastalanmayı engelliyor.
İçerdiği güçlü vitaminler ve antioksidanlar sayesinde vücuttaki inflamasyonu azaltıyor ve kanser oluşum riskini düşürüyor. Hücre yenilenmesinde rol oynuyor ve vücutta oluşan serbest radikallerle savaşarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
HAVUÇ
Havuç çok güçlü antioksidanlardan biri. Hücre yenilenmesine destek oluyor. Cilt sağlığını koruyor. Havuç kolestrolü düşürür ve vücudun her zaman genç kalmasına destek olur.
İnce bağırsakta A vitaminine dönüştürülen ve vücudumuzda bulunan serbest radikal dengesinin korunmasına yardımı olan beta karoten cilt, saç ve tırnakların korunmasından, kalp hastalıkları riskinin azaltılmasına kadar pek çok noktada önemli bir bileşendir.
PIRASA
Pırasa da içerisinde bol miktarda antioksidan barındıran besinler arasında yer alıyor.
Vücudun hastalanmasını engelliyor ve bağışıklığı adeta çelik gibi güçlendiriyor.
Pırasa ayrıca sindirim sistemi dostu besinler arasında yer alıyor. Bağırsakları çalıştırarak kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor. Az kalori ve bol vitamin içeren pırasa, kilo vermeye yardımcı olduğu gibi kabızlığa iyi geliyor, vücudun direncini artırıyor.
NAR
Nar bol lif kaynağıdır. İçerisinde yüksek oranda bulunan C vitamini, K vitamini narın vücuda faydalarını artırır. K vitamini; kanın pıhtılaşmasını sağlayarak yaraların onarılmasında yardımcıdır.
Ayrıca, K vitamininden zengin olan nar, kalsiyum vitamininin kemikler tarafından daha iyi emilmesini sağlayarak kemikleri de güçlendirir.
KEFİR
Kefirin vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Sağlık için ve fit kalmak için uzmanlar her gün 1 bardak kefir içilmesini öneriyor.
Probiyotik özelliğiyle kefir, bağırsak floramızın bütünlüğünün korunması ve onarımında büyük rol oynuyor. Bunun yanı sıra, en güçlü kaynağı güneş olan D vitaminini kefirde bol miktarda bulabilirsiniz.